Conservatorii amana cat mai mult luarea unei decizii in ceea ce-l priveste pe vicepremierul Copos.

Daca luni liderii PC au convenit ca nu se face ca lui George Copos sa-i fie ceruta demisia in absenta, ieri au hotarat ca ar trebui sa astepte ca dosarul acestuia de la Parchet sa fie trimis mai intai instantei. Conform afirmatiilor lui Bogdan Ciuca, purtatorul de cuvant al PC, conducerea partidului s-a pripit cand a anuntat ca va lua o hotarare privind sustinerea in continuare a lui Copos in cursul zilei de ieri. Ciuca a afirmat ca anuntul s-a bazat pe informatii din presa dupa care procurorii au inaintat deja instantei dosarul penal in care este acuzat si vicepremierul conservator.

Semnalele venite din PC sunt contradictorii insa. Se pare ca atmosfera dinaintea sedintei conducerii PC ii era ostila lui Copos, colegii sai urmand sa-i ceara demisia din functia venita de la Guvern. Unul din liderii din teritoriu nu a fost informat la timp de noua tragere de timp astfel incat si-a pus partidul intr-o situatie jenanta.

Este vorba de prim-vicepresedintele PC Bistrita-Nasaud, Viorel Cotutiu. Acesta a salutat intentia lui Copos de a demisiona din functiile politice si administrative pentru a se pune la dispozitia organelor de urmarire penala. Cotutiu a spus ca vicepremierul conservator urma sa-si anunte demisia intr-o conferinta de presa, conferinta care n-a mai avut loc din cauza ezitarilor PC.

Luat de val, Cotutiu a spus chiar ca liderii Partidului Conservator ar fi vrut sa-i retraga sprijinul politic in cazul in care refuza sa demisioneze. Nu a fost exclusa nici varianta demiterii din partid. "Este o pierdere pentru partid, fiindca, dupa ce pleaca el, vor pleca si altii. Cred, insa, ca trebuia sa faca acest lucru mai demult si sa se puna la dispozitia procurilor inca din momentul in care a inceput ancheta", a spus Cotutiu. Acesta nu s-a oprit aici afirmand ca prestatia lui Copos in cadrul Guvernului nu a fost una buna.

"Nu am auzit sa fi facut ceva, dar acelasi lucru il pot spune despre Marko Bela si Gheorghe Pogea. Toti ar trebui sa fie remaniati", a declarat limbutul Cotutiu.
Deocamdata, Copos a ramas in functie. Vineri, procurorii i-au prezentat acuzatiile. In aceasta perioada se lucreaza inca la intocmirea rechizitoriului, iar dupa ce dosarul va fi trimis instantei, Copos va fi suspendat automat din functie, conform prevederilor legale in vigoare. Astfel, o decizie privindu-l pe Copos va fi luata de PC doar dupa ce vicepremierul va fi deja suspendat din functie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.