Liberalii au facut, ieri, o mutare surprinzatoare desemnandu-l pe senatorul Radu Stroe, seful Comisiei SRI, drept viitor secretar general al Guvernului. Stroe urmeaza sa-l inlocuiasca in functie pe Mihai Voicu, care a fost trecut definitiv in fotoliul de ministru pentru Relatia cu Parlamentul, ramas vacant dupa ce Bogdan Olteanu a fost ales presedinte al Camerei Deputatilor. Premierul Calin Popescu Tariceanu a anuntat ca urmeaza sa trimita presedintelui Traian Basescu deciziile de numire a celor doi liberali pe noile posturi, astfel incat Stroe si Voicu sa-si poata intra in atributii.

Seful statului ar putea refuza, insa, transferul lui Radu Stroe la Palatul Victoria, dupa modelul folosit deja in cazul lui Victor Paul Dobre, (secretar de stat in Ministerul Administratiei si Internelor, primul optiune a PNL pentru portofoliul relatiei cu Parlamentul), avand in vedere relatiile proaste dintre cei doi. Traian Basescu nu s-a ferit sa-si arate public, in mai multe randuri, aversiunea fata de senatorul PNL, catalogandu-l chiar "handicapat". "El a ramas tot un ofiter III inapt medical, iar eu am ajuns comandant pe nava-amiral a Romaniei. E un handicap intre un inapt medical si un comandant de nava. Raman complexele tineretii.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.