Liderii PD au confirmat la sfarsitul saptamanii trecute ca vor un Executiv cu 16 sau cel mult 17 ministri si cu o singura functie de vicepremier, care sa revina lui Vasile Blaga.

Vicepresedintele PD Cezar Preda a declarat, ieri, ca astazi va cere in Consiliul National al Aliantei restructurarea Guvernului si inlocuirea actualului Executiv cu unul "elastic, fezabil si performant".

Preda a sustinut ca noul Guvern va avea 16 ministere si un singur viceprim-ministru cu portofoliu al Administratiei si Internelor, post care sa revina PD, "asa cum a fost intelegerea in Alianta".

"Acest lucru nu mai trebuie evitat si amanat si cer aliatilor liberali sa nu se mai ascunda in spatele intereselor partidelor satelit din coalitie care, prin bunavointa premierului, si-au conservat privilegiile puterii pe functii importante in Guvern, fara eficienta si performanta", a declarat Cezar Preda.

El a precizat ca restructurarea este necesara atat la nivelul ministerelor cat si al agentiilor si autoritatilor nationale. Iar o remaniere nu ar rezolva problemele.
"Sunt ministere care nu se justifica", a conchis vicepresedintele PD.
Acelasi lucru il sustin si ministrii democrati, Pogea si Barbu.

Ei declara ca in cadrul partidului nu s-a discutat despre o remaniere. Pledeaza insa pentru o eficientizare a structurilor Executivului.
Potrivit vicepremierului Gheorghe Pogea, exista agentii si autoritati din subordinea Guvernului care acum nu mai trebuie sa functioneze.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.