Liderii PD au confirmat la sfarsitul saptamanii trecute ca vor un Executiv cu 16 sau cel mult 17 ministri si cu o singura functie de vicepremier, care sa revina lui Vasile Blaga.

Vicepresedintele PD Cezar Preda a declarat, ieri, ca astazi va cere in Consiliul National al Aliantei restructurarea Guvernului si inlocuirea actualului Executiv cu unul "elastic, fezabil si performant".

Preda a sustinut ca noul Guvern va avea 16 ministere si un singur viceprim-ministru cu portofoliu al Administratiei si Internelor, post care sa revina PD, "asa cum a fost intelegerea in Alianta".

Citeste si:

"Acest lucru nu mai trebuie evitat si amanat si cer aliatilor liberali sa nu se mai ascunda in spatele intereselor partidelor satelit din coalitie care, prin bunavointa premierului, si-au conservat privilegiile puterii pe functii importante in Guvern, fara eficienta si performanta", a declarat Cezar Preda.

El a precizat ca restructurarea este necesara atat la nivelul ministerelor cat si al agentiilor si autoritatilor nationale. Iar o remaniere nu ar rezolva problemele.
"Sunt ministere care nu se justifica", a conchis vicepresedintele PD.
Acelasi lucru il sustin si ministrii democrati, Pogea si Barbu.

Ei declara ca in cadrul partidului nu s-a discutat despre o remaniere. Pledeaza insa pentru o eficientizare a structurilor Executivului.
Potrivit vicepremierului Gheorghe Pogea, exista agentii si autoritati din subordinea Guvernului care acum nu mai trebuie sa functioneze.