Seful PRM este unul dintre politicienii care au oferit mass-media cele mai socante stiri.

Asa-zisele "dezvaluiri" venite pe filiera Vadim si PRM au adus Romania de citeva ori sub reflectorul necrutator al Occidentului. Reteta simpla folosita de liderul PRM este urmatoarea: tot ce e socant e bun de folosit. Daca se poate sa nu fie si adevarat, e cu atit mai bine.

Inchisori CIA si Hamas

In 2005, intr-o emisiune de televiziune, Vadim Tudor "abordeaza problema prezentei pe teritoriul Romaniei a lagarelor de tortura CIA". "Tribunul" compara teritoriul Romaniei (devenita o tara transformata "intr-o lada de gunoi toxica") cu unul care permite existenta unor "Auschwitz"-uri moderne.

In 2001, imediat dupa atentatele de la World Trade Center, Vadim lanseaza o bomba pentru a carei dezamorsare diplomatia romaneasca a trebuit sa consume multe resurse: "Romania a antrenat pe teritoriul sau membri ai organizatiei teroriste Hamas".

Scandalul Rona Hartner

In aproximativ aceeasi perioada in care in SUA nu se stinsesera ecourile scandalului sexual in care a fost implicat presedintele Bill Clinton, in Romania, gratie lui Vadim si revistei pe care o conduce, a izbucnit un scandal asemanator. "Lewinski" din Romania se numeste, conform lui Vadim, Rona Hartner. E actrita si a scris, chipurile, un jurnal in care isi inventariase fanteziile erotice la care luase parte, alaturi de presedintele Constantinescu, intre 1996 si 1998. Pretinsul jurnal ajunge, desigur, in miinile sefului PRM, care face public selectiuni din aceasta. Presedintele Romaniei de la acea vreme e descris ca un "maniac sexual", caruia ii placea sa faca baie cu sampanie alaturi de Rona Hartner si care mai avea o amanta, un maior SPP. Autenticitatea jurnalului nu a fost niciodata dovedita, dar Vadim Tudor nu a fost in nici un fel sanctionat.

Plugusorul PRM

In 1999, in revista "Romania Mare", este publicat un asa-zis "Plugusor". "Sa traiti intru multi ani/Sa ne scapati de tigani/de unguri si de jidani…/Pe acestia sa-i stirpim/Printr-un Tribun ca Vadim/Cu acesta presedinte/Tara merge inainte", asa suna un pasaj din acest text.

Aceeasi revista descopera, in 1998, ca Vadim este predestinat sa fie presedintele Romaniei pentru ca, in limba varega, "Vadim" inseamna, nici mai mult, nici mai putin, "conducator". In acelasi an, Vadim cere infiintarea unor lagare care sa ii izoleze pe "tigani".

Teroare in 2000

2000 este anul in care Vadim Tudor si formatiunea pe care o conduce ajung la apogeu, dar si acela in care tonul exprimarilor "Tribunului" e de o violenta extrema. In 2000, Vadim vrea "Sus Patria! Jos Mafia!". Tot atunci promite ca, in cazul in care va lua puterea, "va nationaliza totul" si, mai ales, ca, "daca PRM vine la putere, vor avea loc executii publice pe stadioane dupa modelul chinez". Tot atunci, el spune ca, "in eventualitatea in care voi veni la putere, voi avea in vedere linistirea militara a judetelor Harghita si Covasna". De asemenea, in 2000, promite de mai multe ori jurnalistilor care au scris impotriva sa ca ii va trimite la Canal, dupa un model deja patentat de Nicolae Ceausescu.

Este bine de amintit ca, la inceputul anilor ‘90, Vadim Tudor facuse o lista pe care se regaseau intelectualii progresisti, denumiti de Tribun "tradatori de patrie si de neam". Acestia trebuiau, desigur, pedepsiti exemplar.

Antisemitism

Desi in 2004 il numeste pe Yitzhak Rabin "un martir al poporului ales", atitudinea lui Vadim fata de evrei este, de regula, plina de ura. El spune, de pilda, in 1994, ca "poporul ales" este prima sintagma nazista din istoria omenirii. In 1997, adauga ca "il iubesc prea mult pe Isus Cristos ca sa nu ma gindesc in fiecare zi la cei care l-au batjocorit, scuipat si urcat pe cruce. Evreii au facut asta. Evreii de acum 2.000 de ani si evreii dintotdeauna".

Ceausescu et comp.

In 22 decembrie, Vadim a trimis o scrisoare la Vocea Americii in care il descria pe Nicolae Ceausescu, a carui politica o servise, cu delatiuni si versuri omagiale, ca fiind un "nebun de legat" si "un tiran singeros". La scurt timp, Vadim a spus ca dictatorul comunist a fost victima unui complot international, pentru ca, la primul congres al PRM, sa faca o apologie a celui pe care il servise.

Alte antume

1992. Vadim scrie despre Nicolae Vacaroiu: "Am avut un Ienachita Vacarescu, acum avem un Vacaru si un Vacaroiu". In acelasi an spune ca are cunostinte certe ca in Transilvania se pregateste un razboi civil si cere, de aceea, scoaterea in afara legii a UDMR si a... Societatii Timisoara.

1993. "Eu am spus-o si o repet: decit o democratie bolnava, mai bine o dictatura sanatoasa."

2005. In "Academia Catavencu" se publica un articol din care rezulta ca Vadim Tudor i-ar fi oferit lui Eugen Barbu, inainte de 1989, fetite in virsta de 15 ani. In acelasi an, apar tot mai multe informatii despre colaborarea lui Vadim Tudor cu Securitatea.

Personaj tragic sau comic?

Traian Ungureanu: "C.V.Tudor nu trebuie asezat intre comici. Amplasarea sa in viata publica romaneasca a avut consecinte tragice. Vadim e, intr-un fel, fondatorul noii Justitii romanesti. Au trecut 16 ani de insulte si asalt obscen, calomnie si defaimare. Autorul acestui tsunami degradant a ramas nesanctionat. Aceasta pasivitate vicioasa a fost testul care a transformat Justitia intr-o instanta sigura pe nesimtirea ei. Dupa tacerea in fata lui Vadim, Justitia e capabila de orice perversiune. Tot de acolo vine degradarea morala a presei. Tolerata si nesanctionata, «Romania Mare» a devenit un model nemarturisit. Presa a inceput sa creada ca persoanele despre care scrie jurnalistul nu sint oameni. Prin urmare, totul e permis".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.