La citeva ore dupa ce a promis sprijin pentru integrare, partidul lui Geoana s-a pus de-a curmezisul Codului de procedura penala.

Codul de procedura penala ar trebui sa primeasca marti votul final in Camera. Din start, deputatii PSD si PRM au solicitat renuntarea la procedura de urgenta si au tras de timp cit au putut. Aceasta la numai citeva ore dupa ce presedintele PSD, Mircea Geoana, a anuntat de la microfonul Parlamentului ca partidul sau va conlucra cu Puterea la proiectele de lege prioritare pentru integrare.

Iordache vede beculete rosii

Miercuri s-au votat jumatate dintre articole, un capitol intreg a fost retrimis la comisie, iar o pauza de consultari ceruta de PSD a oprit lucrarile cu 25 de minute inaintea orei limita. Seful juristilor deputati din PSD, Florin Iordache, ne-a declarat ieri ca modul in care au actionat colegii sai de partid nu a reprezentat o incalcare a promisiunilor facute de Geoana. "Noi am cerut dezbatere mai ampla, pentru ca un Cod de procedura penala nu poate fi dezbatut in doua ore. Nu am facut scandal, dupa ce la vot au avut cistig de cauza PNL si PD care au mers pe varianta urgentei. Totusi, nu putem accepta sa treaca unele articole care incalca Constitutia. S-ar putea sa ne trezim la toamna ca se aprinde beculetul rosu pentru ca s-au incalcat Drepturile omului si atunci este mult mai grav daca se intirzie cu citeva zile dezbaterile", ne-a explicat Florin Iordache.

De la Comisia juridica la Comisia SRI

Ieri, deputatii din Comisia juridica au trimis intregul capitol care se refera la regimul interceptarilor telefonice la Comisia SRI pentru a avea si un punct de vedere al acestei comisii. Nu au existat voturi impotriva acestei trimiteri, doar doi deputati PD s-au abtinut.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.