Ministrul Vasile Blaga spune ca schimbarea premierului poate fi facuta in orice moment, fara a afecta aderarea

Democratii ii transmit lui Tariceanu ca nu a scapat de pericolul de a-si pierde fotoliul de premier. Liderii PD spun ca schimbarea premierului si restructurarea Guvernului nu creeaza instabilitate politica. Replica democratilor vine la numai cateva ore dupa ce Tariceanu a anuntat ca in perioada urmatoare nu se vor opera modificari la nivelul Executivului. Stabilitatea politica este o conditie de baza a aderarii, motiva premierul.
Primul care l-a contrazis a fost ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga. El a afirmat miercuri seara, in cadrul unei emisiuni televizate, ca inlocuirea din functie a premierului Calin Popescu Tariceanu nu ar fi o dovada de instabilitate politica. "Nu, parerea mea (e) ca nu. Si va spun de ce: daca atata poate numai Alianta si Coalitia, doar acest Guvern, atunci avem probleme.

Daca in spatele fiecarui om nu exista cel putin un om la fel de serios, inseamna ca, in acest moment, partidele coalitiei, in principal partidele Aliantei au probleme. Totdeauna in spatele nostru trebuie sa fie alti oameni care, oricand, trebuie sa ne poata lua locul", a declarat Vasile Blaga.
In plus, el a gasit si un raspuns la afirmatia premierului, potrivit careia "nu schimbi caii cand treci raul". "Nu neaparat caii care se schimba trebuie si impuscati. Uneori, calul a tras caruta si a obosit si atunci este trimis la odihna", a spus Blaga.

In context, el a spus ca PD sprijina Guvernul Tariceanu si ca nu se pune problema in acest moment de o schimbare a sefului Executivului. Dar si ca nu isi doreste functia de prim-ministru.

"Sprijinim Guvernul Tariceanu, pentru ca si eu sunt ministru in acest Guvern. Eu nu fac nici o aluzie vizavi de domnia sa, dar spun ca asta nu inseamna instabilitate politica, cum nu inseamna instabilitate politica nici daca un ministru isi restructureaza, urmand sa obtina performante mai bune, propriul minister", a explicat Vasile Blaga.

O parere similara are si deputatul Ioan Oltean. In opinia sa, o schimbare a premierului nu ar genera instabilitate politica. El a tinut sa precizeze ca o astfel de schimbare ar avea loc numai daca toate partidele din coalitie ar fi de acord. "Nu s-a discutat in PD despre schimbarea primului-ministru. Mai ales ca Raportul de tara este unul pozitiv", a adaugat deputatul.

PD cere o restructurare urgenta

In schimb, Oltean spune ca este momentul potrivit pentru restructurarea Guvernului.

"Este un obiectiv aflat in programul de guvernare al Aliantei", a spus deputatul democrat. El a adaugat ca in urmatoarele zile va avea loc o discutie in cadrul Aliantei in acest sens pentru "a se negocia".

"In acest moment, s-ar putea renunta la destule ministere si agentii componente ale Cabinetului Tariceanu si asta nu ar reprezenta sub nici o forma instabilitate politica", sustine si Vasile Blaga. Orice s-ar intampla in Romania, fie ca este vorba de schimbarea premierului, ori de alegeri anticipate, nu va afecta aderarea la 1 ianuarie 2007, a spus si euroobservatorul PD Monica Iacob Ridzi. Ca si colegii sai, ea a spus ca nu crede ca premierul va fi schimbat.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.