Ion Iliescu a declarat, imediat dupa intrunirea Biroului Permanent, ca PSD-ul nu are puterea necesara sa creeze un guvern.
Conform lui Iliescu, prin motiunea de cenzura PSD doreste doar sa traga un semnal de alarma ca lucrurile nu merg bine in tara. "Cerem Guvenului un plan de actiune foarte precis pentru a putea depasi cu bine raportul din octombrie. Este problema celor are sunt la guvernare ca sa demonstreze ca sunt capabili sa duca Romania pe drumul cel bun", a reiterat Iliescu. In acelasi ton a vorbit si Geoana care s-a aratat dezamagit si ingrijorat de Raportul de tara.

Geoana il sfatuieste pe Tariceanu sa renunte la "triumfalism" si sa spuna lucrurilor pe nume. In opinia presedintelui PSD, actualul Cabinet are sanse sa duca la integrarea Romaniei "numai daca va pune punctul pe «i» si va rezolva problemele in aceste 5 luni de foc care ne-au mai ramas pana in octombrie." Mircea Geoana s-a mai aratat ingrijorat de afirmatiile comisarului pentru integrare, Olli Rehn, care a ridicat problema incapacitatii Romaniei sa absoarba fonduri europene. Geoana a bagat Romania in aceeasi oala cu Bulgaria, precizand ca incapacitatea de a absorbi fonduri europene ar putea duce la activarea clauzei de salvgardare pentru cele doua tari. Victor Ponta a iesit lamurit din intrunire si a declarat ca motiunea ramane in picioare, dar numai dupa data de 16 iunie.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.