Fostul presedinte Ion Iliescu are un argument surpriza in lupta sa impotriva legii lustratiei: el le-a amintit adversarilor de idei ca si ei au fost membri in structurile PCR.

Iliescu i-a facut acelasi lucru lui Emil Constantinescu la o conferinta desfasurata la sfarsitul saptamanii la Universitatea Bucuresti. El i-a spus lui Constantinescu ca a ocupat o functie in comitetul de partid al Universitatii Bucuresti, iar fostului consilier prezidential Zoe Petre ca ar fi fost secretar al aceleiasi structuri de partid. Atacul lui Iliescu a vizat dovedirea faptului ca lustratia ar fi "un principiu anticonstitutional, nedemocratic si stalinist" si ca raspunderea ar trebui stabilita de instante, nu de "o sectie de cadre care, acum, se cheama CNSAS". In schimb, Emil Constantinescu a fost de parere ca lustratia sa se refere doar la nomenclatura de partid, dar nu si la persoanele din esalonul doi al PCR.

El s-a declarat impotriva largirii categoriilor de persoane lustrabile care ar duce la rezultate ridicole. La fel ca fostul presedinte Constantinescu si ca fostul sau consilier a patit si jurnalistul Rodica Culcer, careia Iliescu i-a atras atentia, intr-o emisiune televizata in direct, ca a lucrat la Academia de cadre PCR "Stefan Gheorghiu".


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.