Daca Guvernul va cadea ca urmare a unei motiuni de cenzura votata si de democrati, liberalii il vor propune tot pe Calin Popescu Tariceanu ca premier, iar daca PD nu va accepta, PNL iese de la guvernare.

Scenariul a fost anuntat de presedintele PNL Bucuresti, Ludovic Orban, joi seara, la reuniunea Ligii Alesilor Locali PNL de la Geoagiu Bai.

"Daca PD va vota motiunea de cenzura, atunci Guvernul Tariceanu va cadea. In aceste conditii, PNL il va propue ca premier tot pe Calin Popescu Tariceanu. Daca PD nu va accepta acest lucru, PNL va iesi de la guvernare. Sa se faca un nou guvern, dar fara liberali. Atunci o sa ne facem de ras in fata intregii Europei. Atunci vor avea loc, intr-adevar, alegeri anticipate", a spus Ludovic Orban.

Liderul liberalilor din bucuresti spune ca Alianta PNL-PD mai rezista doar datorita presiunilor facute de Uniunea Europeana. Potrivit lui Orban, PNL face tot posibilul sa mentina aceasta alianta, dar nemultumirile colegilor democrati sunt tot mai dese si mai vizibile.

Orban ii cere explicatii lui Stolojan
Orban s-a declarat surprins de aparitia in public a lui Theodor Stolojan si mai ales de disponibilitatea lui de a conduce un guvern care are deja un sef.
"Domnul Stolojan risca sa devina o unealta in mana celor care vor raul PNL-ului. Noi am decis la nivelul municipiului Bucuresti sa-l invitam pe domnul Stolojan la sedinta ordinara de saptamana viitoare sa vedem ce proiect concret are. Poate e bine si pentru dansul sa simta starea de spirit din PNL, nu numai de la cei care merg din cand in cand in aerul rarefiat al Cotrocenilor", a afirmat Orban.

Revenire conditionata
Senatorul Varujan Vosganian nu crede in revenirea fostului presedinte liberal in fruntea partidului sau a guvernului. "Am decis sa il sustinem pe actualul presedinte, premierul Calin Popescu Tariceanu si asa o sa facem atat timp cat PNL este si va fi la guvernare", a declarat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, Varujan Vosganian.

Senatorul a declarat ca revenirea lui Stolojan ar fi posibila doar daca "exista un alt guvern in care PNL nu este inclus, iar sansele acestuia de a reveni la guvernare sunt nule".

Vicepresedintele PNL, Paul Pacuraru considera ca revenirea lui Stolojan in viata politica activa este benefica. El a conditionat insa acest lucru de faptul ca intentiile sale nu trebuie sa contravina intereselor PNL.

Senatorul liberal declara ca afirmatiile politice ale lui Stolojan au fost determinate de comentariile ce s-au facut in ultima vreme referitoare la activitatea lui si la viata sa personala. Altfel, in opinia liberalului, reactivarea politica a fostului premier este una benefica.

"Revenirea lui Stolojan este benefica. Calitatile sale nu pot aduce decat un plus vietii politice din Romania. Trebuie retinut insa faptul ca nu discutam deocamdata pe ce functie poate reveni. Iar daca Stolojan intervine impotriva intereselor Romaniei atunci nu putem discuta despre o revenire oportuna", a declarat Pacuraru, in cadrul unei conferinte de presa organizate la Galati.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.