Guvernul va emite ordonante pe perioada vacantei parlamentare in noua domenii de activitate, conform unui proiect de lege adoptat in sedinta de miercuri a Executivului.

Astfel, Executivul va fi abilitat sa emita ordonante in domeniul finantelor publice si economiei, pentru a reglementa anumite masuri financiar-fiscale, rectificarea bugetului de stat si al bugetului asigurarilor sociale de stat pe 2006.

Totodata, Guvernul va putea reglementa prin intermediul ordonantelor masuri privind accelerarea privatizarii societatilor comerciale, valorificarea unor active ale statului si unele masuri privind monitorizarea postprivatizare a contractelor de vanzare-cumparare de actiuni detinute de stat la societatile comerciale.

De asemenea, Executivul va putea emite ordonante pentru a reglementa gestionarea fondurilor nerambursabile alocate Romaniei de catre comunitatea europeana. In domeniul transporturi, constructii si turism, Executivul va putea emite ordonante pentru alinierea la cadrul legal in domeniu la legislatia comunitara si va putea lua masuri privind amenajarea, conservarea si dezvoltarea teritoriala durabila, precum si pentru relansarea activitatii in domeniul constructiilor si dezvoltarea activitatii in domeniul turismului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.