“PNL nu este de vanzare”. Acesta a fost replica presedintelui PNL Calin Popescu Tariceanu la recentele declaratii ale consilierului prezidential Theodor Stolojan.

Fostul presedinte al PNL a declarat ca regreta ca, in 2004, l-a delegat pe Calin Popescu Tariceanu sa conduca PNL, adaugand ca este pregatit sa accepte functia de prim-ministru, daca Parlamentul va adopta o motiune de cenzura impotriva Guvernului.
Tariceanu s-a declarat dezamagit de afirmatiile fostului presedinte al PNL. "Am incercat o mare dezamagire, pentru ca am constatat ca dupa doi ani de prezenta in cadrul PNL, domnul Stolojan nu a inteles un lucru fundamental, si anume ca PNL nici nu este de vanzare, nici nu se ofera pe tava cuiva", a afirmat liderul liberal.

Calin Popescu Tariceanu a mai spus ca cei care vor sa se alature sa sustina ideile, valorile, principiile liberale sunt oricand bineveniti. "Cu alte cuvinte, PNL este un partid deschis si, asa cum a procedat in trecut, o va face si in viitor", a subliniat liderul liberal. Intrebat fiind daca ar accepta ca Mona Musca sa preia conducerea PNL, Calin Popescu Tariceanu a declarat: "Stiti, partidele au structuri institutionale in cadrul carora se fac alegerile. Congresul PNL a avut loc anul trecut si urmeaza ca actuala conducere din care fac parte si eu sa-si exercite mandatul pana la sfarsit".

Stolojan: "Nu sunt unealta Cotroceniului"

Theodor Stolojan a declarat ieri ca nu a complotat cu presedintele Traian Basescu sa rastoarne Guvernul sau pe Calin Popescu Tariceanu. Consilierul prezidential a adaugat ca mai important este sa ne indeplinim angajamentele de integrare, decat sa facem scenarii.

Stolojan spune ca avem sanse sa fim acceptati in UE, chiar daca nu ni se va comunica luna aceasta data aderarii.

"Nimeni nu se gandeste acum, asa cum vad ca se vehiculeaza fel de fel de opinii, sa stea sa rastoarne un guvern, sau sa rastoarne un presedinte de partid", a declarat la Radio Mix, Theodor Stolojan.
In ceea ce priveste relatia sa cu PNL, Stolojan a declarat ca va candida la conducerea PNL doar daca proiectul sau politic va fi sustinut.

Fostul presedinte al PNL a adaugat ca nu poate accepta sa ramana intr-un partid in care deciziile politice se iau intr-un grup restrans, dupa care acestea se comunica celorlalti. Liberalul sustine ca o asemenea formatiune are viitorul unui partid care va obtine in alegeri cel mult 10-12 % si face aliante cu cine se nimereste.

"Nu doresc sa activez intr-un PNL care e condus de un grup care ia decizii, dupa care PNL este informat. Nu cred ca PNL-ul, un partid aflat la putere, se scindeaza. Nu ma intereseaza sa fiu la conducerea unui partid care-si propune sa devina un partid de 10-12 procente si care sa negocieze cu polul de stanga, cu polul de dreapta", a explicat Stolojan.

Cat despre o eventuala motiune de cenzura PSD - PRM, Stolojan sustine ca majoritatea fragila din Parlament trebuie sa se mobilizeze si sa nu fie votata.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.