Pentru prima data de la alegerile din 2004 opinia publica si-a indreptat privirea catre... al doilea om in stat, pesedistul Nicolae Vacaroiu (parca intrat intr-un con de umbra in ultima vreme), cel care poate sa-l inlocuiasca pe Traian Basescu daca acesta se afla in imposibilitatea exercitarii mandatului.
Potrivit articolului 98 din legea fundamentala, "daca functia de presedinte devine vacanta ori daca presedintele este suspendat din functie sau daca se afla in imposibilitate temporara de a-si exercita atributiile, interimatul se asigura, in ordine, de presedintele Senatului sau de presedintele Camerei Deputatilor". Constitutia Romaniei prevede ca pe durata interimatului nu se pot transmite mesaje adresate Parlamentului, nu poate fi dizolvat Parlamentul si nu se poate organiza referendumul. Cel care a explicat prevederile constitutionale a fost tocmai actualul sef al Senatului


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.