PSD si PRM nu vor semna un protocol de colaborare politica. Cele doua partide insa vor bate palma pentru o colaborare in Parlament.

Intre cele doua partide vor incepe negocieri la nivelul grupurilor parlamentare pentru clarificarea modalitatii in care colaborarea va avea loc. Anuntul a fost facut ieri, la finalul sedintei conducerii PSD.

Mircea Geoana, presedintele PSD, a spus ca de negocierile cu PRM se va ocupa Viorel Hrebenciuc, liderul deputatilor PSD. "Este vorba despre o relatie fireasca de colaborare intre doua partide din opozitie, pe un moment foarte important, motiunea de cenzura. Se lucreaza la un mecanism de colaborare in cadrul opozitiei, cu scop principal redactarea motiunii de cenzura. Nu e vorba despre o relatie intre partide sau despre o relatie politica", a explicat Geoana. Tot el a spus ca PSD si PRM vor avea o schita a unui mecanism de colaborare incepind inca de saptamina aceasta. Nu se stie inca daca va exista un protocol semnat intre cele doua partide pentru aceasta colaborare parlamentara.

Vicepresedintele PSD Ioan Rus nu a exclus posibilitatea semnarii unui document. "Daca va fi un document semnat sau daca va fi un 'gentlemen’s agreement>> (intelegere verbala - n.r.), care nu necesita un document, asta o sa vedem in continuare", a spus Rus. Alin Teodorescu, seful Departamentului Coordonare Politica al PSD, afirma insa ca "acordul de colaborare parlamentara nu va fi decit unul verbal, un 'gentleman’s agreement>>".

Vor scrie motiunea impreuna

Textul motiunii de cenzura va fi scris la mai multe miini. Pesediste si peremiste. Din partea PSD au fost insarcinati Mihai Tanasescu, Vasile Dincu, Vasile Puscas si Alin Teodorescu. Din partea PRM nu s-a decis inca cine va lucra la redactare, insa, dupa cum ne-a declarat Lucian Bolcas, liderul deputatilor PRM, "cind vom defini un obiect al motiunii, respectiv un moment al introducerii ei, vom dori sa participam si noi la redactarea textului".

Mircea Geoana vorbea ieri despre "redactarea de urgenta" a textului motiunii de cenzura, care ar trebui sa fie depusa imediat dupa 15 iunie. Interesant este ca PSD a decis ieri sa inceapa si redactarea programului de guvernare al partidului. Cu acest proiect au fost insarcinate aceleasi persoane care vor redacta din partea PSD motiunea de cenzura.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.