Adriean Videanu a fost desemnat ieri, in unanimitate, de catre membrii Biroului Permanent National al PD candidat la functia de primar al Capitalei. Urmeaza ca un sondaj de opinie, efectuat de CURS si CSOP, in perioada 29 ianuarie - 2 februarie, sa stabileasca - intre Videanu si Ludovic Orban (PNL) - cine va fi candidatul Aliantei D.A. la functia de edil-sef al Bucurestiului. Adriean Videanu - care in cadrul Guvernului coordoneaza negocierile cu FMI - a anuntat ieri ca imediat ce Guvernul Tariceanu va semna la 8 februarie un nou acord stand-by cu Fondul, isi va da demisia din functia de viceprim-ministru. "Ar fi incorect sa intru in concediu", a declarat el, sustinand ca doreste sa faca "un gest de moralitate".

Adriean Videanu a fost primul deputat care in 2003, odata cu aparitia Legii anticoruptie, care cerea parlamentarilor sa opteze intre politica si afaceri, a demisionat din Camera. Videanu a ramas atunci presedinte al Consiliului de Administratie al societatii Marmosim. In decembrie 2004, cand a fost ales din nou deputat si numit vicepremier, a renuntat la afaceri. Daca va demisiona din Guvern, postul sau va reveni tot Partidului Democrat, a precizat presedintele acestui partid, Emil Boc. Surse din PD sustin ca desemnarea lui Videanu a avut loc dupa mai multe runde de discutii dure cu liberalii, carora li s-a reprosat ca-i permit lui Ludovic Orban sa se prezinte drept candidat al Aliantei D.A. la functia de primar.

Marti seara a avut loc o intalnire intre Radu Berceanu si Adriean Videanu, din partea PD, si Mihai Voicu si Ludovic Orban, din partea PNL. Intrucat nu s-a ajuns la nici un acord, miercuri a avut loc o noua intalnire, precum si o convorbire intre presedintii Emil Boc si cel al PNL, Calin Popescu Tariceanu. Dupa aceste discutii, Boc a declarat ca nu mai exista tensiuni in interiorul Aliantei. El a calificat insa actiunile lui Orban drept "pripite, la limita protocolului Aliantei si sanctionate ca atare". Potrivit presedintelui PD, Orban n-a avut girul PNL si urmeaza ca acesta sa inceteze orice actiune electorala, precum si utilizarea simbolurilor Aliantei.

Candidatul PSD, anuntat in maximum doua saptamani

Candidatul PSD pentru Primaria Capitalei va fi anuntat in maximum doua saptamani, a declarat, miercuri, presedintele PSD Bucuresti, Dan Ioan Popescu, precizand ca pana acum sunt inscrisi in cursa, in interiorul organizatiei, cinci posibili candidati, pe care a refuzat sa-i nominalizeze. El a afirmat ca organizatia PSD Bucuresti va face sondaje pentru a vedea notorietatea celor care candideaza. Popescu a adaugat ca fiecare dintre cei cinci urmeaza sa-si prezinte o platforma in fata Biroului Executiv Municipal, care va decide, prin vot, pe cel pe care il va trimite in competitia pentru Primaria Capitalei. Numele vehiculate pentru candidatura la Primarie din partea PSD sunt Sorin Oprescu, Marian Vanghelie, Dan Darabont, Doru Giugula.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.