Mugur Ciuvica, presedintele Grupului de Investigatii Politice, il acuza pe consilierul prezidential Theodor Stolojan ca a primit inlesniri financiare de la guvernul Nastase.

Ciuvica sustine ca firma familiei Stolojan a primit inlesniri la plata datoriilor la stat de la guvernul Nastase. "Inaintea alegerilor din 2004, Theodor Stolojan a fost cel mai inversunat critic al practicilor guvernarii PSD de reesalonare si stergere a datoriilor pe care societatile comerciale le aveau la bugetul de stat.

In 26 septembrie 2004, cu cateva zile inainte de a se retrage din cursa prezidentiala, Theodor Stolojan spunea ca pentru a pune capat flagelului coruptiei, este necesara, in primul rand, eliminarea din legislatie a tuturor prevederilor care incurajeaza coruptia, cum ar fi acordarea de reesalonari, anulari si scutiri de impozite si taxe", se arata intr-un comunicat de presa al GIP, dat publicitatii ieri.

Ciuvica subliniaza faptul ca Stolojan se referise, in numeroase declaratii publice, la acest subiect, afirmand ca "neachitarea impozitelor si taxelor si acordarea de reesalonari incurajeaza coruptia" (12 octombrie 2002) si ca "trebuie inlaturate practicile clientelare de scutiri si reesalonari ale datoriilor" (12 septembrie 2004). "In vreme ce politicianul Theodor Stolojan declara razboi practicilor clientelare de reesalonare si stergere a datoriilor, omul de afaceri Theodor Stolojan beneficia de inlesniri la plata datoriilor din partea guvernarii PSD.

In baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, Grupul de Investigatii Politice a solicitat ANAF informatii referitoare la inlesnirile la plata datoriilor la stat primite de o serie de societati comerciale in 2002 si 2003. Potrivit raspunsului primit de GIP, de la ANAF, PAVCRIB CLABUCET SOSIRE SRL, firma familiei Stolojan, a beneficiat de astfel de inlesniri.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.