"Prefer ca PNL sa rada si sa aplaude discursurile lui Dinescu, Stelian Tanase si ale altor intelectuali, decat sa manance seminte pe stadion sau sa-si petreaca noptile la sprituri cu Gigi Becali sau cu altii de teapa lui"

"Prefer ca PNL sa rada si sa aplaude discursurile lui Dinescu, Stelian Tanase si ale altor intelectuali, decat sa manance seminte pe stadion sau sa-si petreaca noptile la sprituri cu Gigi Becali sau cu altii de teapa lui", a declarat, ieri, viceprimarul Capitalei, Ludovic Orban, la Conferinta de alegeri a TNL Bucuresti.

La doar doua zile dupa ce Delegatia Permanenta a formatiunii liberale a adoptat o rezolutie-apel catre PD privind stabilitatea politica si consolidarea Aliantei, Orban a aplicat o noua serie de lovituri partenerilor de la guvernare si sefului statului, aratand ca PD prefera sa colaboreze cu PSD, in timp ce Basescu s-a indepartat mult de valorile liberale. "in 2009, la urmatoarele alegeri prezidentiale, sper ca PNL sa poata da Romaniei primul presedinte necomunist si ca Traian Basescu sa fie ultimul presedinte comunist al tarii", a spus Ludovic Orban, potrivit caruia, daca Basescu nu ar fi fost sprijinit de liberali, acum s-ar fi aflat in locul lui Adrian Nastase, "dand cu subsemnatul la Parchet pentru casa din strada Mihaileanu". Liderul PNL Bucuresti a precizat ca singurul motiv pentru care liderul de la Cotroceni - "care nu poate sa doarma noaptea cata vreme Calin Popescu Tariceanu este prim-ministru" - nu a declansat nicio agresiune impotriva guvernului il reprezinta presiunile externe privind asigurarea stabilitatii politice necesare integrarii europeane.

PNL - in opozitie daca PD tranteste guvernul

Orban a expus public, ieri, scenariul pe care l-a promovat, vineri, in Delegatia Permanenta a PNL de la Timisoara, si pentru care a obtinut acordul tacit al liderilor partidului - partidul trebuie sa treaca in opozitie daca PD se aliaza cu PSD pentru a rasturna cabinetul lui Tariceanu. "PNL trebuie sa fie pregatit sa dea pieptul cu electoratul, trebuie sa fim pregatiti oricand pentru orice fel de conjunctura nefavorabila, care sa duca la prabusirea guvernului si la ruperea Aliantei... in acest caz, PNL trebuie sa ramana in opozitie si sa construiasca singur un viitor pentru Romania", a declarat viceprimarul Capitalei.

Orban a preferat sa-i critice pe pedisti si pe presedinte, desi liderul tineretului liberal, Cristian Adomnitei, a insistat pe langa el sa se abtina. Din acelasi motiv, presedintele Camerei, Bogdan Olteanu, a ales sa nu fie prezent la evenimentul TNL, desi fusese invitat.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.