Liberalii incearca sa reface raportul de forte in Alianta atacind PD si pe Basescu.

Liberalii alimenteaza temerea ca PD si "uneltitorii de la Cotroceni" - Basescu si Stolojan - ar putea impinge tara in criza politica. Cei doi plus parlamentarii PD comploteaza cu PSD impotriva guvernului Tariceanu. Finalul va fi apoteotic. Consilierul prezidential Theodor Stolojan va conduce guvernul de uniune nationala PD-PSD-PRM. Scenariul melodramatic se liciteaza bine la bursa zvonurilor. Politicienii PNL Crin Antonescu si Ludovic Orban investesc puternic in popularizarea acestor teze.

PD, acuza de colaborationism

Dupa un sir de zvonuri care denuntau o pretinsa colaborare, deputatul PNL Crin Antonescu a acuzat PD ca "nu ezita sa colaboreze cu PSD ori de cite ori se iveste vreo ocazie". Atacul la adresa democratilor a fost preluat de presedintele PNL Bucuresti, Ludovic Orban, care a spus ca nu stie cit va mai rezista Alianta D.A. Antonescu revine si spune ca ar fi posibila o incercare de schimbare din functie a premierului Calin Popescu Tariceanu, cu concursul PD si al presedintelui Traian Basescu.

O data cu lansarea acestei teorii, consecintele politice vor fi dramatice pentru Romania, crede liderul liberal. Scenariile marca Antonescu se muleaza perfect pe rezolutia politica in care PNL cere, inspaimintat, mentinerea stabilitatii politice. "Alianta este forta principala de care depinde stabilitatea sau instabilitatea politica a Romaniei", aminteste PNL liderilor PD.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.