Secretarul general PC, Codrin Stefanescu, a cerut, ieri, Colegiului CNSAS sa dea un raspuns oficial in privinta unei liste de 32 de nume apartinand unor "oameni politici importanti", pe care conservatorii sustin ca au inaintat-o, pentru examinare, Colegiului.

Fostul pesedist Stefanescu a declarat, citat de Mediafax, ca PC detine, in acest moment, aceasta lista, pe care se afla numele unor "lideri de opinie si persoane politice importante", pe care refuza insa sa o faca publica. El nu a vrut sa precizeze nici sursa de la care provine lista respectiva, dar nici nume de pe ea.

El a cerut in mod public CNSAS sa dea un raspuns oficial in legatura cu existenta acestei liste "cu oameni politici importanti care au colaborat cu Securitatea sau au fost informatori, care este numarul acestora si in cat timp, legal, vor face publica lista cu numarul lor".

Stefanescu a mai spus ca, in functie de raspunsul Colegiului, "s-ar putea sa cerem Comisiei juridice din Camera Deputatilor sa-si sisteze dezbaterea" la proiectul de lege privind lustratia. "Noi credem ca nu putem discuta de Legea lustratiei si de proiecte de legi atat de importante care sa fie votate de cei care sunt lustrabili si de cei care pot fi santajati politic vis-a-vis de situatia lor reala" a spus Codrin Stefanescu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.