“Politicienii care se tem de polul social-democrat dau dovada de imaturitate politica”, a declarat fostul sef al statului, senatorul PSD Ion Iliescu, la Bucov, unde a participat la o serbare campeneasca organizata in cinstea Zilei Internationale a Muncii.

Senatorul Ion Iliescu a precizat ca "ideea de pol social vine in sprijinul celor care gandesc de stanga". "Nu este o formatiune politica, ci o grupare din care vor face parte ingineri, agricultori, intelectuali, tineri", a mai explicat senatorul PSD.

Ion Iliescu sustine ca "80 la suta din populatia Romaniei este saraca si are nevoie de sprijin" si de aceea "politicienii care se tem de acest pol dau dovada de imaturitate politica". Referindu-se la crearea unui pol social sub auspiciile fostului presedinte al Romaniei, senatorul Ion Iliescu, presedintele Partidului European Socialist (PES), Poul Nyrup Rasmunssen, prezent la Bucuresti in cadrul lucrarilor seminarului "Cum se poate alatura Europa Centrala si de Est Europei sociale", a declarat ca, dupa parerea sa, nu este nici o problema in acest sens, precizand totodata ca astfel de initiative sunt benefice, cu conditia sa incerce sprijinirea PSD si sa nu puna sub semnul intrebarii autoritatea presedintelui Mircea Geoana si a conducerii centrale de a stabili linia directoare a partidului.

"S-a mai intamplat si in alte tari. Nu vad o problema in asta. Trebuie, insa, sa ne unim fortele si sa facem lucruril sa mearga, indiferent cine conduce". "Vad multi fosti lideri social-democrati din alte tari, de la Irlanda pana la tarile scandinave, care iau initiative de acest fel incercand sa sprijine partidul. Nu este o problema atat timp cat este o initiativa constructiva si nu se pune la indoiala ca linia partidului este definita de liderul partidului si conducerea centrala", a mai spus liderul socialistilor europeni, care urma sa se intalneasca la Palatul Parlamentului, printre altii, si cu Ion Iliescu.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.