Aflat la Brasov pentru a supraveghea alegerile din filiala judeteana a Partidului Popular Crestin Democrat ( PPCD), presedintele Gheorghe Ciuhandu a afirmat ca formatiunea pe care o conduce “nu va fuziona in nici un caz cu Partidul Democrat”, informeaza Amos News.

Acesta a apreciat schimbarea de optica a PNL si PD in ceea ce priveste relatiile cu fostul PNTCD, sustinand insa ca "PNL are o datorie morala fata de noi, pentru ca in ‘94 le-am intins o mana si i-am salvat de la disparitia din viata politica. Mai mult, i-am adus la guvernare in ‘96, si credem ca este normal sa ni se intinda si noua mana acum cand trecem prin clipe mai grele". Nu la fel de binevoitor s-a aratat fata de PD, acuzandu-i pe democrati de faptul ca, dupa cate se pare, incearca acum sa reia legaturile cu PSD, un partid care face parte din Internationala Socialista.

"Daca PD si PSD isi reiau colaborarea inseamna ca se reface vechiul FSN, ceea ce este un pas inapoi pentru politica romaneasca, cel putin in domeniul luptei anticoruptie, avand in vedere asocierea liderilor PSD cu aceasta plaga a societatii romanesti", a afirmat Ciuhandu, amintind totodata ca democratii au un statut inferior fata de PPCD in Partidul Popular European. Gheorghe Ciuhandu a vorbit si despre fuziunea dintre PPCD si URR, anuntand in acest sens ca, in acest an, partidul sau se pregateste sa absoarba o alta formatiune de centru-dreapta - Uniunea Crestin-Sociala. Acesta crede ca este necesara o alaturare a partidelor de centru-dreapta intr-un pol popular.

"Am lansat invitatii in acest sens PNL, PD si UDMR, dar nici una din aceste invitatii nu au fost acceptate, singurul succes fiind ca am inceput sa fim tratati mai bine de catre aceste partide", a mai spus Ciuhandu. O idee foarte importanta pentru taranisti este condamnarea comunismului. "I-am cerut presedintelui Traian Basescu sa condamne comunismul fara studii si cercetari. Daca doreste studii, ii aducem noi carti care sa ii ateste faptul ca peste 300.000 de taranisti au primit condamnari care au totalizat peste doua milioane de ani de inchisoare", a conchis presedintele PPCD.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.