Presedintele Traian Basescu ramane, in continuare, principalul generator de voturi al Aliantei Dreptate si Adevar, potrivit unui sondaj IMAS, citat de surse sociologice.
Cercetarea, realizata in ultima saptamana a lunii aprilie, pe un esantion de 1.240 de subiecti, cu o marja de eroare de +- 3 la suta, arata ca increderea populatiei in seful statului s-a reflectat si in intentia de vot pentru ADA, in timp ce increderea de care se bucura premierul Calin Popescu Tariceanu este mult sub cota lui Basescu, dar si a Aliantei. Daca in prima luna a lui 2005, imediat dupa alegeri, popularitatea lui Traian Basescu depasea 70 de procente si cea a lui Tariceanu si a PNL-PD se situa putin sub acest prag, in aprilie 2006, increderea romanilor in presedinte a scazut pana in jurul valorii de 50 la suta, iar cea in premier - sub 30 de procente.

Alianta D.A. s-a mentinut, insa, la un nivel al intentiei de vot apropiat de "scorul" sefului statului. Potrivit sondajului IMAS, daca duminica viitoare ar avea loc alegeri generale, liberalii si democratii ar aduna 43 la suta din sufragii, PSD - 24 de procente, PRM - 14, PNG si UDMR - cate sase. Restul optiunilor sunt impartite intre mai multe partide.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.