Monica Macovei, ministrul Justitiei, a renuntat sa mai umble fara garda de corp.
De saptamana trecuta, ministrul a putut fi vazut insotit de doi SPP-isti, cu care s-a deplasat la Palatul Parlamentului, la dezbaterile din Comisia juridica pe marginea Codului de procedura penala. Pana acum, Monica Macovei era singurul demnitar care umbla fara garda de corp si nu beneficia nici de paza la locuinta. Insa o intamplare recenta, se pare ca i-a dat de gandit ministrului si ca asa s-ar explica schimbarea ei de atitudine. In urma cu doua saptamani, Monica Macovei a descoperit, la intoarcerea sa acasa, ca doua ochiuri de la aragaz erau deschise, dar nu aveau flacara.

Desi ea s-a confesat apropiatilor ca incidentul cu pricina i se pare minor, se pare ca intamplarea i-a dat de gandit si a reactionat in consecinta. Potrivit legii, demnitarii sunt obligati sa accepte garda de corp, iar in cazul in care refuza prezenta acesteia, este obligatoriu ca refuzul sa fie dat in scris, sub semnatura proprie.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.