PSD imit tot mai mult modelul PD. Ieri, Adrian Nstase a declarat c este posbil s includ in conducerea central a partidului primari ai marilor orae in calitate de vicepreedini, exact cum a procedat Bsescu.

Printre numele evocate de liderul PSD se afl Tudor Pendiuc, primarul din Piteti, "furat" de la PD in anul 2001, Gheorghe Nichita, primarul Iaiului, i el transfug din partidul lui Bsescu, i Emil Calot, primarul din Ploieti. "Cei trei ar fi foarte buni ca vicepreedini. Decizia va fi luat la Congresul PSD din aprilie, in funcie de cii membri va conine viitoarea conducere central", a precizat ieri Nstase, la finalul reuniunii de peste cinci ore a liderilor PSD cu primarii partidului. Tema principal a reuniunii: cum poate s cucereasc PSD electoratul din marile orae? - intrebare pentru care, deocamdat, partidul nu a gsit un rspuns. In schimb, cei trei primari poteniali vicepreedini PSD au artat de ce partidul a pierdut alegerile generale: corupia, baronii locali i introducerea pe listele parlamentare a unor persoane controversate.

i Vanghelie se consider "autohton"

Marian Vanghelie, primarul PSD al sectorului 5, acuzat de corupie, a avut alt prere: "Toi sintem alei, atunci inseamn c sintem lideri autohtoni. In rest, din aceia care cineva pune o amprent pe ei i vrea s-i considere lideri... nu pot fi lideri umflai cu pompa, nu mai exist". Pe de alt parte, Adrian Nstase nu mai vrea ca staff-ul PSD s se aleag la patru ani, ci o dat la doi ani. Ideea sa, prezentat ieri public in premier, sugereaz, potrivit liderilor partidului, faptul c Ion Iliescu ii intrete poziia in partid, Nstase optind, ca atare, pentru aminarea btliei finale pentru efia PSD.