Liderul PRM, Vadim Tudor a fost pur si simplu scandalizat de statele de leafa ale magistratilor, state primite direct de la cabinetul ministrului Macovei, ca urmare a unei interpelari parlamentare.

Potrivit acestor documente, pe care Vadim Tudor le-a prezentat ieri, in cadrul conferintei de presa, lefurile magistratilor, chiar si a celor mai tineri si fara functii de conducere, depasesc cu mult salariul unui parlamentar, ba chiar pe al presedintelui tarii. "Aici sunt banii dvs., stimati concetateni!", a spus liderul PRM si a inceput cu presedintele Inaltei curti de Casatie si Justitie, care, de la un salariu de baza de

60.410.000 lei, ajunge, cu tot cu sporuri, la 112.362.600 lei. Vicepresedintele ICCJ are o leafa, cu tot cu sporuri, de 69,4 milioane lei, procurorul general incaseaza 55,3 milioane lei, iar un procuror primeste o leafa de 45 milioane, deci cu 10 milioane mai mult decat un parlamentar!

"Da ce? Trag tus pe gura?"

Insa Vadim Tudor a fost iritat peste masura de sporurile pe care le incaseaza magistratii. De departe, cel mai absurd spor, demn de romanele lui Ilf si Petrov, este... "sporul de toxicitate". Probabil ca "trag tus pe gura’ si de aici sporul asta", a spus Vadim. "El munceste in regim toxic, de genul reactorului nuclear de la Cernavoda, sau din fundul minei Anina. Iti sta mintea in loc cine se preface ca imparte dreptatea in tara asta!" Daca sporul de toxicitate reprezinta 15% din salariul de baza, un alt spor, mult mai generos intregeste leafa magistratilor: "sporul de coruptie", care este de 40% din salariu: daca in cazul presedintelui ICCJ sporul de coruptie ajunge la suma de 28,9 milioane, sporul de coruptie al lui Botos ajunge la 20 milioane lei, iar al unui simplu procuror este de 15,5 milioane lei.

Insa datele prezentate de Vadim Tudor au fost valabile pana la inceputul lunii aprilie, intrucat de la 1 aprilie acestea au fost majorate, printr-o noua ordonanta a guvernului!


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.