Senatorul PSD Vasile Dancu, ideologul de serviciu al partidului, a lansat joi, intr-o emisiune televizata, ideea unei uniuni nationale intre partidele care au afisat in campania electorala cea mai crunta dusmanie.

Astfel, potrivit lui Dancu, o colaborare intre PSD si PD este posibila in viitor ca "o proba de maturitate politica". Dar se poate vorbi "si de PSD cu PNL", a extins Dancu aria colaborarilor transpartinice. "Putem sa ajungem la un moment dat si la o configuratie PSD-PNL-PD, acesta ar fi un guvern de uniune nationala", a lansat in cele din urma senatorul idealul PSD de a reveni la guvernare. In schimb, UDMR, PRM, sau PNG, in caz ca devine partid parlamentar, ar fi sortite sa ramana in opozitie.

Pentru Dancu, Ion Iliescu nu este exclus din noua configuratie, cu conditia sa fie alaturi de proiectul social-democrat. Dancu a prezentat si motivele pastrarii fostului presedinte: "Iliescu are un anumit electorat pe care nu avem nici un interes sa-l gonim de la PSD. Este un electorat rural, unul mai in varsta, un electorat care simte mai acut o nostalgie a unei sperante din 1990 sau din 1990-1996". Dar, atrage atentia senatorul, fostul presedinte este bine venit alaturi de echipa si "nu neaparat" in fruntea ei, "atata timp cat congresul a stabilit altceva".

Dancu a prezentat si motivele pentru care PSD ar trebui respectat si acceptat ca stanga democratica: pentru ca in stanga acestui partid s-ar afla "o rapa rosie", posibila aluzie la un pol social in afara PSD. Dancu i-a dat o sansa de revenire si lui Adrian Nastase despre care a afirmat ca ar putea reveni in prim-planul scenei politice romanesti. "Depinde daca Adrian Nastase isi face un proiect de luptator singuratic sau un proiect colectiv, daca mai reuseste sa adune in jurul lui o echipa de buna credinta si daca sta o perioada si mediteaza, asa cum i s-a cerut de la partid", a anuntat el conditiile revenirii. De altfel, senatorul a recunoscut ca fostul premier "a fost obligat si de colegii de partid sa faca un pas in spate". In schimb, ideologul PSD a avut numai cuvinte de lauda despre Geoana care ar fi o sansa pentru viitorul partidului.

Iliescu, pus din nou la stalpul infamiei

Mircea Geoana se va confrunta din data de 8 mai cu o serie de proteste sustinute ale revolutionarilor impotriva fostului presedinte, Ion Iliescu. Acestia au solicitat aprobarea unor mitinguri de protest pe termen nelimitat in fata sediului PSD din Kiseleff. Blocul National al Revolutionarilor intentioneaza chiar sa instaleze corturi in fata Guvernului si sa nu paraseasca zona pana la rezolvarea solicitarilor.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.