Presedintele Consiliului Judetean Botosani, Constantin Contac, l-a actionat in instanta pe premierul Calin Popescu Tariceanu

solicita instantei sa-l oblige pe Tariceanu sa il suspende din functie pe subprefectul Mihai Elvadeanu, deoarece ar fi fost numit nelegal. Elvadeanu a dobindit postul prin Decizia nr. 562 din decembrie 2005 a primului-ministru, fara sa sustina vreun concurs, ceea ce contravine legii, sustine presedintele CJ Botosani si totodata sef al organizatiei judetene a PSD. Contac spune ca numirea tuturor subprefectilor din tara, care au fost ridicati prin decizie a primului-ministru la acest rang de la cel de secretar general, post desfiintat, a fost facuta in detrimentul legii, care obliga la organizarea unui concurs.

"Modelul" Iorgovan

Ideea de contestare in instanta a deciziei in cauza nu apartine insa presedintelui CJ Botosani. El a recunoscut inainte chiar de a depune plingerea ca sefii PSD de la centru au trimis in teritoriu modelul unei astfel de actiuni initiate de senatorul Antonie Iorgovan, care a reusit sa il indeparteze din functie pe unul dintre subprefectii de Prahova. "Mi-i lehamite si mie de scandalurile astea, dar spuneti si voi, daca nu te lasa in pace, ce sa faci?", intreba inainte de depunerea plingerii Constantin Contac, afectat de multimea de controale pe care trebuie sa le suporte dupa sesizari ale prefectului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.