Cu toate ca sunt prinse in vartejul vietii politice, mediu preponderent masculin, doamnele din Parlament nu au uitat de obiceiurile pascale. In scurta vacanta de Paste, deputatele nu se dau in laturi de la vopsitul oualor, gatitul mielului sau framantatul aluatului pentru pasca. Iar daca agenda politica nu le permite sa stea pe la bucatarie, se straduiesc sa tina macar postul Invierii.

Democratei Roberta Anastase politica i-a dat bataie de cap pana in ajunul sarbatorilor pascale. "Am fost prinsa cu delegatia de europarlamentari germani, care se afla in vizita in tara", ne-a spus ea in Vinerea Mare. Asa ca nu se pune problema sa gateasca. "Sunt o foarte buna degustatoare", se mandreste insa ea. Cat despre masa de Paste, "Gateste mama!". De altfel, Roberta Anastase isi va petrece Pastele la parinti, in Valea Doftanei. Dintre preparatele traditionale lauda cozonacul bunicii. "Bunica este ardeleanca. Si face un cozonac enorm. De cand sunt nu am mai vazut asa un cozonac. Il framanta toata noaptea si il baga in cuptor la cinci dimineata, iar noi cand ne ducem, il luam cald".


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.