Marian Vanghelie, primarul Sectorului 5 si proaspatul presedinte executiv al PSD Bucuresti, a facut ieri un tur al catorva asezaminte sociale din Capitala pentru a oferi cozonaci, oua si portocale la cateva sute de nevoiasi.

Mai-marele partidului pe Bucuresti, Sorin Oprescu, prezent si el la actiune, a explicat si motivele acestui efort: "Sunt amaratii nostri. Nu e nici spectacol, nici reclama". Cu sau fara reclama, Vanghelie nu mai putea de bucurie sa vada ca lumea il recunoaste si ii cere de la locuinte, pana la lapte praf pentru copii. Altcineva a venit direct la el sa-i ceara un loc la viitorul Revelionul care va fi organizat la Sectorul 5. Dar nu toti cei cadorisiti au stiut cu cine au de-a face. O batrana l-a intrebat de la obraz: "Dar cine sunteti dumneavoastra?". Total blocat, Vanghelie i-a explicat ca e primar PSD. La auzul functiei magice, batrana s-a redresat: "Si Iliescu n-a venit?". Iar daca Vanghelie s-a scuzat rusinat ca nu, femeia i-a spus scurt ce are de facut: "Sa-i transmiteti salutari". O alta batrana a fost nemultumita ca nu a primit decat un cozonac: "Da’ o masa nu da? Ce atata tam-tam pentru nimic!", dupa care l-a lovit pe primar unde l-o durea mai tare: "Da’ dansul de unde e, din India?"

La PSD, "unii mai au vise politico-erotice"

Vanghelie si-a explicat ieri si relatia cu Iliescu: "Cine poate sa-l respecte mai mult pe Iliescu, daca eu eram in stare sa ma bat cu toti pentru el la Congres?". Primarul nu neaga lipsurile pe care i le vede fostul presedinte: "Se poate sa aiba dreptate pentru ca dansul are intotdeauna dreptate". Dar Vanghelie crede ca cineva de langa Iliescu il lucreaza. "Nu e vina mea daca sunt sef de la 18 ani", a explicat Vanghelie. In schimb, Oprescu spune ca daca unii mai au la PSD "vise politico-erotice, ele se termina prin punerea la punct de catre Iliescu". Primarul a fost pus ieri pe destainuri. Astfel, el nu si-a negat apartenenta la masonerie: "sunt prezent peste tot, spre bucuria prietenilor si uimirea dusmanilor".

"Nastase are o tinta cu poza mea acasa si arunca in ea cu sageti, la tintar. Ce-si zice el: 'Nu mai ajung eu prim-ministru, sa fac asta de-adevaratelea!>>", a glumit primarul. De altfel, Vanghelie are visuri mari, pentru ca el a calculat cum Traian Basescu a castigat alegerile la Capitala refuzand autorizatia de constructie a Catedralei Neamului in Parcul Carol. Vanghelie considera ca se afla intr-o situatie similara cu noua locatie a Catedralei din spatele Parlamentului la care el trebuie sa elibereze autorizatia de contructie.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.