Reprezentanii ageniei de pres Mediafax au fost surprini de interesul Direciei Generale de Informaii i Protecie Intern (DGIPI) din Ministerul Administraiei i Internelor (MAI) fa de activitatea redacional, declarind: "Reporterii notri nu au avut legturi i nici mcar nu il cunosc pe inspectorul principal Constantin Duvac". Potrivit unui articol aprut ieri in cotidianul "Ziua", eful DGIPI, Virgil Ardelean, i-a cerut, pe 1 octombrie 2003, procurorului general al PNA, Ioan Amarie, s analizeze i s aprobe interceptarea convorbirilor telefonice efectuate de la telefoanele fixe aparinind Mediafax i AM Press.

Ardelean ar fi susinut c subordonaii lui stabiliser c inspectorul principal Constantin Duvac se folosete de unele persoane inc neidentificate care apeleaz telefonic cele dou societi de pres, crora le divulg informaii contra unor beneficii materiale. Mediafax a precizat c niciodat nu a obinut informaii acordindu-le beneficii poliitilor i a cerut s se explice de ce s-a cerut interceptarea telefoanelor.Ofiterul Duvac a declarat, la rindul lui, ca nu cunoaste pe nimeni din cadrul celor doua agentii.

Ministerul de Interne a recunoscut c demersul a existat, ins PNA nu a fost de acord. Prin urmare, nici o agenie de pres nu a avut interceptate comunicaiile de ctre DGIPI.