Deputatii Liviu Nistoran (Partidul Democrat) si Alexandru Stiuca (Partidul Social-Democrat) au fost desemnati de Parlament pentru a lua parte la un seminar privind dreptul spatial.

Nominalizarea acestora survine in urma unei invitatii adresate Parlamentului de catre Conferinta interparlamentara europeana pentru spatiul cosmic! Cei doi vor discuta la colocviul organizat de Parlamentul belgian despre elaborarea cadrului legislativ care va reglementa activitatile spatiale si aplicatiile acestora, adica satelitii.

Doua comisii ale Camerei Deputatilor s-au intrunit pentru a-i desemna pe viitorii experti in drept spatial. Este vorba de Comisia pentru tehnologia informatiilor si de Comisia pentru invatamant. Pentru ca cei doi sa beneficieze de conditii optime de invatatura, Biroul Permanent al Camerei le va asigura plata biletului de avion pentru ruta Bucuresti-Bruxelles si retur, cazarea pentru doua nopti si diurna pentru doua zile si jumatate de munca. Interesul recent al parlamentarilor romani pentru sateliti va duce si la o vizita a unei delegatii in Spania. In perioada 4-5 mai, Cristian Silviu Busoi (PNL), Florin Iordache (PSD), Florina Ruxandra Jipa (PRM) si Csaba Levente Szekely (UDMR) vor vizita centrul european de sateliti de la Torrejon.

Szekely este si membru supleant al Comisiei aerospatiale a Adunarii Uniunii Europei Occidentale, fapt ce-l face chiar expert in aceasta delicata problema a satelitilor. Ceilalti trei vor merge in Spania in calitate de membri ai Comisiei de Aparare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.