Ministrul Integrarii, Anca Boagiu, a reusit sa-si enerveze o parte a colegilor parlamentari din cauza unor declaratii facute la Brasov.

Boagiu a rabufnit impotriva parlamentarilor spunand ca acestia sunt "niste frustrati, pusi doar pe cotcodaceala publica permanenta si care nu inteleg ca treaba lor e sa dea Romaniei legile necesare integrarii". Ministrul a adaugat ca din cauza lor Guvernul este nevoit sa guverneze mai mult prin ordonante de urgenta.
Purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, i-a solicitat ministrului sa-si ceara scuze publice. "Nu am nici un fel de reactie fata de limbajul de mahala. Responsabilitatea revine insa celui care face astfel de afirmatii si astept sa-si ceara scuze", a spus Diaconescu, care este coleg in Comisia parlamentara pentru Integrare cu Anca Boagiu.

Nici parlamentarii din coalitie nu au fost prea multumiti de apelativele cu care au fost "gratulati". Senatorul PC Sabin Cutas a acuzat-o ca nu prea isi face treaba ca ministru: "Din cate imi amintesc eu, doamna ministru nu prea vine in plenul Parlamentului sa-si prezinte proiectele. Ii recomand ministrului sa fie mai prezent la dezbaterile parlamentare si sa-i convinga pe parlamentari sa nu mai fie frustrati", a comentat Cutas pe un ton caustic. Apoi a adaugat ca parlamentarii PD, in randurile carora activeaza si ministrul Integrarii, sunt "printre cei mai scandalagii". Important este ca interventiile acestora sa fie constructive, a adaugat liderul senatorilor conservatori.

Eckstein ii da dreptate

Silvia Ciornei, un alt parlamentar PC, s-a declarat surprinsa de afirmatiile lui Boagiu, din moment ce aceasta este deputat. Ceva mai conciliant a fost presedintele Comisiei juridice de la Senat, Peter Eckstein-Kovacs (UDMR). Acesta i-a dat dreptate lui Boagiu pentru ca uneori lipsa de mobilizare si un grad redus de responsabilitate au dus la respingerea unor acte normative indispensabile aderarii la UE. Eckstein a reprosat PSD ca nu refuza sa mai voteze legile venite de la Guvern, refuz care arata un grad redus de responsabilitate si justifica nemultumirile ministrului Integrarii. De altfel, nu ministrul Integrarii este primul demnitar care a criticat parlamentarii din cauza modului in care isi desfasoara activitatea, a precizat Eckstein. In schimb, senatorul UDMR a spus ca si Boagiu "a depasit limitele" cand a spus despre parlamentari ca au diverse frustrari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.