Trei din patru romani cred ca intre Traian Basescu si Calin Popescu Tariceanu exista un conflict al carui principal beneficiar este chiar seful statului.
Prestatia presedintelui este vazuta in continuare buna de 60% dintre cetateni, in vreme ce prestatia primului ministru este apreciata ca buna de doar 30%. Iar 46,6% dintre cetateni sustin ca actualul Guvern nu este capabil sa guverneze tara. Daca la nivelul perceptie individuala aproape 70% se declara nemultumiti de felul in care traiesc, la nivel general cei mai multi cred ca directia in care se indreapta tara este gresita (49,1% fata de 33,8 care cred ca directia este buna).

Pe diferite domenii de activitate, se constata slaba performanta a Guvernului Tariceanu. Cresterea nivelului de trai, refacerea tarii dupa inundatii, reforma justitiei sau lupta impotriva coruptiei, sunt domenii in care populatia apreciaza ca executivul a esuat. Pe de alta parte, Basescu este vazut ca unul dintre principalii vinovati de situatia actuala a Aliantei. 82,6% cred ca Alianta este dominata de conflicte, iar responsabili de aceasta situatie sunt, in ordine, PD - 43,8%, PNL - 36,9% si seful statului - 14,7%. Datele sunt preluate dintr-un studiu efectuat de "Grupul de Studii Sociale 2000" in perioada 6-13 aprilie 2006.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.