Liberalul Valeriu Stoica a anuntat, ieri, la Palatul Parlamentului, ca va elabora un proiect de revizuire a Constitutiei ce ar viza reglementarea raporturilor dintre functiile de presedinte si premier, ca si o procedura mai flexibila de declansare a alegerilor anticipate.
Declansarea alegerilor anticipate este atat de rigida, incat este practic imposibila, a spus fostul presedinte al PNL. El crede ca ar trebui sa fie mai usor pentru parlament sa aiba posibilitatea de a schimba un guvern atunci cand crede ca acesta ar trebui inlocuit. Valeriu Stoica considera ca la momentul actual conflictul dintre presedinte si premier este unul eminamente institutional, cauzat de un dualism al puterii executive ce exista in actuala lege fundamentala a tarii. In opinia sa, romanii ar trebui sa poata alege intre o republica prezidentiala, in care presedintele sa isi asume si un rol de premier, si una parlamentara. Valeriu Stoica a refuzat sa se pronunte in favoarea vreuneia dintre aceste doua posibilitati


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.