„Afirmatiile lui Teodor Atanasiu (Romania ar putea adaposti elemente ale scutului antiracheta) depasesc mandatul unui ministru al Apararii”, a declarat ieri purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu.

El a mai precizat ca actualul ministru nu cunoaste termenii in care a fost finalizat procesul de aderare a Romaniei la NATO.

"Suntem datori sa ii explicam lui Teodor Atanasiu ca instalarea unui scut antiracheta, care presupune o desfasurare de forte nucleare, trebuie sa faca obiectul unui consens national. De asemenea, discutia pe aceasta tema trebuie sa fie motivata de o decizie in cadrul Aliantei Nord Atlantice", a mai spus purtatorul de cuvant. El a catalogat recentele declaratii ale lui Teodor Atanasiu "incalificabile" si a adaugat ca este inadmisibil sa faca asemenea declaratii din postura de ministru al Apararii.

"Sa nu uitam ca actualul ministru s-a remarcat de la inceputul mandatului sau prin afirmatii de acest gen. Cu toate acestea, primul ministru si presedintele Romaniei se incapataneaza sa-l mentina in functie, incurajandu-l astfel sa pericliteze pozitia Romaniei in relatiile cu partenerii externi".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.