"Exista foarte multi oameni in PSD care au viziuni. Domnul Cristian Diaconescu are viziuni, domnul Mircea Geoana are foarte multe viziuni, si domnul Ioan Rus are viziuni, si domnul Dan Mircea Popescu, si Puiu Pascu...". Aceasta declaratie ii apartine vicepresedintelui PSD Mihai Tanasescu, care, intrebat fiind ieri, intr-o conferinta de presa, daca il considera pe Ion Iliescu un posibil reformator al partidului, a raspuns: "Exista suficient de multi colegi in PSD care au viziuni si pot aduce plus-valoare". Enumerandu-i pe "vizionarii" sus-numiti, Tanasescu a precizat ca Ion Iliescu nu se numara printre ei. De asemenea, Mihai Tanasescu a lasat sa se inteleaga ca isi mentine declaratia de acum doua luni, cand, la momentul gratierii de catre Ion Iliescu a lui Miron Cozma, a spus ca va demisiona din PSD daca Iliescu va redeveni presedinte al partidului. "Aprilie va fi luna in care vom vedea echipa care va conduce partidul. Congresul va decide spre ce fel de drum se indreapta PSD. Ficare va lua o decizie dupa Congres", a spus Tanasescu.

Vicepresedintele PSD a afirmat ca el pledeaza pentru o echipa care "intr-adevar poate sa duca la reformarea partidului". Intrebat daca Ion Iliescu poate fi reformatorul partidului, Tanasescu a raspuns: "Oricine poate sa fie reformator, in masura in care stie sa reformeze" si a precizat ca "PSD trebuie sa fie un partid modern, sa aiba structura unui partid social-democrat occidental, sa isi recupereze electoratul pe care l-a pierdut si sa castige un electorat pe care nu l-a avut niciodata". "Tinta PSD este innoirea, improspatarea, atragerea unui segment de electorat pe care nu l-a avut pana acum", a explicat Tanasescu, sugerand ca, in cazul in care Iliescu ar fi presedintele partidului, aceste lucruri nu s-ar intampla.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.