Eliberat de povara candidaturii la Presedintie, la vanatoare, fostul premier a tras impreuna cu fostul ministru al Agriculturii, "autoimpuscatul" Ilie Sarbu
Omul de afaceri Ion Tiriac si-a deschis domeniul de vanatoare situat langa localitatea Balc, din judetul Bihor, care a fost supus in ultimii doi ani unor ample amenajari, cu o vanatoare la care au participat, sambata si duminica, numerosi oameni de afaceri straini si personalitati politice. Printre cei 32 de invitati ai lui Ion Tiriac, veniti din Europa Occidentala, SUA, Australia, dar si din Romania, au putut fi vazute personalitati cunoscute in mediile de afaceri, precum Klaus Mangold (presedintele Comisiei pentru Est a Economiei Germane si presedinte al companiei Daimler Chrysler Service), Wolfgang Porsche (proprietar al cunoscutului producator de automobile), Julius Meinl (detinatorul imperiului alimentar cu acelasi nume), Burchard Bergman (presedintele companiei germane Ruhrgas), printul Max Emanuel von Thurn und Taxis, Siegfried Wolf (presedintele companiei Magna Europa), bancherii Jose Merino Jimenez, Gonzalo Merino Nieto si Jose Luis Zanetti Duenas, din Spania, si altii, transmite corespondentul Mediafax. La vanatoare au participat si doi membri marcanti ai PSD, presedintele Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, si fostul ministru al Agriculturii, Ilie Sarbu. Organizarea evenimentului de la Balc a presupus mari eforturi financiare si implicarea a 180 de persoane. In cele doua zile au fost impuscati un numar de 185 de mistreti, din care circa 40 de vieri, unele exemplare fiind apreciate ca valorand "medalia de aur" ca punctaj CIC. Ion Tiriac s-a declarat multumit de prima vanatoare organizata pe domeniul sau. "Din toate punctele de vedere, organizatoric, al valorii vanatului, al peisajului, invitatii mei au cazut in fund", a declarat omul de afaceri corespondentului Mediafax. "Avem nevoie de oamenii acestia aici, in Romania, si sa stiti ca in asemenea locuri se fac afacerile bune: la tenis, la golf, la vanatoare", a spus Ion Tiriac, precizand insa ca, la Balc, se vor organiza asemenea evenimente o singura data pe an, vreme de doua zile, pentru ca vanatul sa se dezvolte in mod adecvat. Fondul de vanatoare de la Balc, domeniu utilizat frecvent si de Nicolae Ceausescu, avand o suprafata totala de 11.500 de hectare, a fost concesionat, in urma cu doi ani, de asociatia bucuresteana Zimbrul si firma Wild Boar, investitia fiind suportata de Ion Tiriac. Pana in prezent, omul de afaceri a investit in ingradirea, amenajarea si popularea fondului de vanatoare, dar si in refacerea cabanei, dotarea acesteia si a anexelor, respectiv in amenajarea drumurilor de acces circa 1,2 milioane de euro. Fondul cuprindea, pana la vanatoarea din acest week-end, un numar de 550 de mistreti si 80 de cerbi si ciute, unele exemplare fiind aduse din strainatate, pentru improspatarea efectivului. "In timp, investitia se va duce pana in 2 milioane de euro, fiindca e bine sa faci lucrurile ca lumea, daca vrei sa-ti vina aici oameni de genul acesta", a mai declarat Ion Tiriac.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.