Potrivit unor surse, presedintele PNL le-a cerut ieri liderilor PNL sa menajeze PD si sa il atace doar pe Traian Basescu.

In sedinta largita a conducerii liberale, Tariceanu s-a certat cu toata lumea. Potrivit unor surse, i-a mustrat pe liderii organizatiilor PNL Mures, Alba si Bihor, Eugen Nicolaescu, Theodor Atanasiu si Conel Popa, care au anuntat ruperea protocolului cu PD la nivel local. Toti trei s-au plins ca in judetele lor PD colaboreaza cu PSD.

Liderul PNL Bucuresti, Ludovic Orban, a intrat si el in colimatorul lui Tariceanu si a fost scos din componenta delegatiei PNL din cadrul Aliantei. "Iti multumesc pentru modul in care imi rasplatesti eforturile si iti doresc succes cu Flutur si Pinalti", i-ar fi urat sarcastic Orban lui Tariceanu, amintindu-i ca Flutur si Pinalti s-au exprimat in nenumarate rinduri pentru fuziunea PNL cu PD. Ca sa justifice de ce nu doreste mentinerea razboiului PNL-PD, Tariceanu ar fi spus: "Sa nu facem jocul lui Basescu si sa rupem Alianta".

Tariceanu, sunat de Basescu dupa Golden Blitz

El le-a povestit liberalilor ca ar fi fost sunat de Basescu a doua zi dupa ce a petrecut la Golden Blitz cu Becali si ca seful statului l-ar fi asigurat ca nu are nimic cu el. Pornind de la aceasta relatare, Tariceanu ar fi solicitat din partea liberalilor ajutor pentru a raspunde acuzatiilor lui Basescu. Potrivit unor surse PNL, Tariceanu ar fi spus ca el nu va raspunde niciodata cu aceeasi moneda la afirmatiile sefului statului. La scurt timp dupa sedinta, Norica Nicolai il acuza pe seful statului ca intervine in treburile Aliantei, provocind crize.

Atacuri girate

Intrebat daca gireaza actiunile liderilor PNL, care au lansat, la sfirsitul saptaminii, un val de critici impotriva lui Traian Basescu si a PD, Tariceanu a raspuns ca "iesirile lor nu le coordoneaza nimeni". "Daca dezaprob in general atitudinile conflictuale, acest lucru nu pot sa-l fac unilateral, nu pot sa condamn numai liderii PNL, si ceilalti trebuie sa se gindeasca sa nu-i mai provoace", a afirmat Tariceanu cu trimitere la PD, adaugind ca nu gireaza el criticile liberalilor si nici nu este de acord cu ruperea Aliantei.

Pe de alta parte, Tariceanu a declarat ca le-a cerut liderilor liberali "sa nu se lase antrenati in dispute care duc la tensiuni sau la certuri la nivelul organizatiilor judetene. Mi se pare o mare greseala. Cred ca trebuie ambele partide sa inteleaga un lucru, ca respectarea protocolului de functionare a Aliantei este elementul care ne va putea ajuta sa ducem mandatul politic pe care-l avem la bun sfirsit".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.