Liderul PIN, Cozmin Gusa, a declarat ieri ca se bucura pentru faptul ca Traian Basescu ii da dreptate "chiar la o distanta de un an si jumatate" in legatura cu premierul Calin Popescu Tariceanu.

Profetia lui Gusa

"I-am spus lui Basescu din noiembrie 2004 ca Tariceanu nu e bun de prim ministru, ca e un om politic care nu e de viitor premier. Mi-a zis ca il da el pe brazda si i-am spus ca nu o sa poata", a relatat Gusa discutia cu actualului presedinte.

Pe de alta parte, liderul PIN mai are o profetie: "La inceputul anului 2005 am spus ca Alianta se va rupe si ca PD se va indrepta spre o alianta cu PSD", si-a amintit el. "La aceasta ora totul este posibil, a comentat acum deputatul afirmatiile de anul trecut, dar pot spune ca inca nu am gresit".

Potrivit fostului sef de campanie al lui Traian Basescu, iesirea de la televiziune a presedintelui a fost destul de dezlanata si a avut ca motivatie incercarea de a drege problemele de imagine create de criza de la CNSAS. Predictia lui Cozmin Gusa a fost intarita ieri de Dan Motreanu, secretar general al PNL.

Potrivit acestuia, Basescu va provoca o criza politica dupa 1 ianuarie 2007 pentru a se ajunge la alegeri anticipate in urma carora PD sa guverneze alaturi de PSD sau macar cu sprijinul acestui partid. Basescu nu poate provoca anticipate decat cu sustinerea PSD daca nu are acordul liberalilor, si-a argumentat Motreanu pozitia. (C.S.)

Geoana: "Atac final"

Iesirea lui Basescu reprezinta "un atac final" la adresa premierului, a interpretat evenimentul Mircea Geoana, presedintele PSD. "Atacul presedintelui reprezinta ultima confirmare, si cea mai importanta, a faptului ca Alianta D.A. a murit. Nu mai exista decat doua partide -PD si PNL -si doi lideri: Basescu si Tariceanu, aflati in razboi deschis", crede liderul PSD.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.