Riposta premierului Tariceanu la acuzele lui Basescu a fost lapidara, dar foarte acida.

"Nu ma asteptam ca presedintele sa spuna altceva, astfel de afirmatii au devenit o moneda curenta, dar ele sunt cu atat mai surprinzatoare intr-un moment in care Romania este gazda reuniunii CEFTA. Ne bucuram de aprecieri pozitive din partea comisarului european Olli Rehn fata de progresele inregistrate in procesul de aderare la UE, iar remarcile sefului statului par cu atat mai nepotrivite in contextul actual, dar asta este problema presedintelui", a spus Tariceanu.

Mult mai vehement a fost liderul deputatilor PNL, Crin Antonescu. Acesta a spus ca pozitia primului-ministru depinde de sprijinul Parlamentului, nu de cel al presedintelui: "Avem un premier pe care l-a investit Parlamentul. Basescu a vorbit despre prim-ministru ca despre un sef de tura pe vapor... Premierul nu poate ceda atunci cand se enerveaza Traian Basescu, ci atunci cand Parlamentul ii retrage increderea".

Antonescu este nemultumit si de faptul ca Basescu submineaza prestigiul Guvernului atunci cand il acuza ca promoveaza diverse grupuri de interese si cand spune ca l-ar fi transformat pe Tariceanu dintr-un necunoscut in prim-ministrul Romaniei.

"Nu poti sa spui cetatenilor ca avem un prim-ministru, daca nu corupt, ca asta a insinuat, apropiat de cercurile corupte, un prim-ministru incapabil, pe care regret ca l-am numit, pe care l-am plimbat de mana prin judetul Alba pe cand nu-l cunostea nimeni, si in acelasi timp sa pretinzi ca tara ta sa fie respectata, ca Guvernul sa fie respectat si sa aiba succes in procesul de negociere pentru integrare", a apreciat Antonescu. Totusi, liberalul a tratat cu o oarecare condescendenta interventia publica a lui Basescu, pe care a etichetat-o ca "una din ciudateniile personalitatii politice a presedintelui".

Liberalii se bucura

Vicepresedintele PNL, Puiu Hasotti, a afirmat ca si partidul sau are motive sa fie nemultumit, iar prezentarea in alb-negru a partidelor Aliantei este "profund nedreapta". "Nu cred insa ca in Alianta exista un inger, Partidul Democrat, si un demon, Partidul National Liberal, asa cum a lasat sa se inteleaga domnul presedinte Traian Basescu", a afirmat Hasotti. Acesta a insinuat chiar ca Basescu ar avea motive sa fie recunoscator liberalilor, nu invers. Nici in privinta impactului declaratiilor prezidentiale Hasotti nu este ingrijorat, deoarece PNL va avea de castigat de pe urma lor.

"Quod erat demonstrandum", a declarat triumfator senatorul Radu Stroe, ce sustine ca a devenit evident faptul ca presedintele si Partidul Democrat au o problema vizavi de liberali. Aceasta problema a fost "clar pusa si pentru trecut, si pentru prezent, si mai ales pentru viitor", a incheiat Stroe.

Cel mai conciliant a fost Teodor Melescanu. In pofida nemultumirii sale ca presedintele ataca Guvernul intr-o perioada in care acesta se afla pe ultima suta de metri a pregatirilor pentru integrare, Melescanu crede inca in capacitatea Aliantei de a-si rezolva diferendele: "Din punctul meu de vedere, cel putin la nivelul Aliantei, cu colegii de la PD, n-am avut niciodata probleme deosebite pe care sa nu le putem rezolva. Sigur ca am avut dispute, unele au fost de mai mic rasunet, altele de mai mare rasunet - cum a fost cu CNSAS -, mai grave sau mai putin grave, dar intotdeauna am fost capabili sa gasim solutii pornind de la responsabilitatea care ne revine pentru a asigura guvernarea Romaniei (...) Va trebui sa discutam in Alianta aceste lucruri".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.