Copresedintii Aliantei PNL-PD, Calin Popescu Tariceanu si Emil Boc, s-au intalnit luni seara in incercarea de a stopa deteriorarea relatiilor dintre partidele pe care le conduc.

Intrevederea dintre cei doi s-a desfasurat in locul Consiliului National de Coordonare al Aliantei D.A., care se reunea de obicei in prima zi a saptamanii.

Cum in cursul saptamanii trecute scandalul CNSAS a delimitat fara echivoc pozitii diferite ale celor doua partide, CNC-ul nu a mai avut loc pentru ca nu ar fi constituit decat o noua runda din meciul de box dintre PNL si PD.

Pasul inapoi l-au facut liberalii, care au anuntat, prin intermediul lui Tariceanu, ca intrunirea CNC-ului poate deveni futila in conditiile in care democratii nu-si respecta promisiunile facute in cadrul acestui organism.

In locul CNC-ului, Boc si Tariceanu au preferat sa se intalneasca intre patru ochi pentru a gasi solutii pentru mentinerea Aliantei macar pana cand problema integrarii in UE va fi rezolvata. Intr-un comunicat semnat de Adriean Videanu, in calitate de purtator de cuvant al Aliantei PNL-PD, se arata ca cei doi "au analizat evolutia din ultima saptamana a relatiilor din cadrul Aliantei D.A. si au hotarat ca sedintele de coordonare a Aliantei trebuie sa fie reluate".

Presedintii PD si PNL vor propune CNC-ului un set de masuri care sa imbunatateasca relatiile dintre "combatanti".

In concluzie, se incearca solutionarea conflictului deschis prin ordin de la varf, deoarece la niveluri mai joase disputele sunt inca si mai puternice. In mai multe judete, filialele celor doua partide au oficializat practic intreruperea relatiilor: Alba, Bihor sau Mures.

Figuri proeminente ale celor doua partide nu au ezitat sa faca declaratii dure la adresa partenerilor. In consecinta, Boc si Tariceanu si-au asumat sarcina de a impiedica ruptura dintre PNL si PD, cel putin temporar. Primul pas a fost facut de premier care le-a cerut colegilor sai liberali sa nu mai provoace animozitati prin propuneri precum amendamentele de la Legea lustratiei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.