La putine ore dupa demisia sa, Corneliu Turianu a spus ca exista informatii dupa care premierul Tariceanu ar fi fost colaborator al Securitatii.

Afirmatiile lui Turianu au fost destul de ambigue spunand la inceput ca actualul premier ar fi avut dosar de informator. Apoi a spus ca dovezile sunt circumstantiale si ca ar proveni de la alti informatori ai Securitatii.

In replica, Tariceanu a negat acuzatia afirmand ca a fost deja verificat la intrarea in Parlament. Ludovic Orban, presedinte al PNL-Bucuresti, crede ca Turianu incearca sa se razbune sau ca a fost intoxicat de cadre ale fostei Securitati. Orban a cerut ca atat dosarul lui Tariceanu, cat si cel al presedintelui Basescu sa fie cercetate, dar concluziile sa fie documentate pe informatii certe.

Traian Basescu a apreciat ca "se arunca cu noroi, cu vorbe si cu noroi, cu o usurinta pe care nici regimul comunist nu o avea...O afirmatie trebuie bazata pe documente". Basescu a dezavuat spusele lui Turianu si a precizat ca "nu am nimic comun cu aceasta declaratie".

Si mai virulent a reactionat un coleg din CNSAS al lui Corneliu Turianu. Mircea Dinescu l-a acuzat ca si-a incalcat statutul de membru al Colegiului prin faptul ca nu a respectat procedura standard prin care o persoana este declarata ca informator sau colaborator al fostei Securitati. Dinescu nu a exclus o motivatie politica a afirmatiei lui Turianu: "Domnul Turianu nu putea sa vada asta decat la plapuma sub domnul Boc. Turianu nu a vazut nici un dosar pana acum".

De altfel, Turianu i-a pus pe democrati intr-o situatie delicata. Dupa alegerea lui Secasiu, dar inainte de declaratiile bomba, presedintele PD, Emil Boc, a spus: "Corneliu Turianu se bucura in continuare de increderea cu care a fost investit de catre PD". Astfel ca Radu Berceanu a trebuit sa-si asume culpa partidului: "Oameni de calibrul si nivelul asta nu au ce cauta acolo. Poate fi si o problema de varsta... Mi se pare o vorba in vant indiferent daca afirmatia asta se dovedeste adevarata sau falsa." Berceanu a anuntat ca PD va analiza oportunitatea mentinerii sprijinului PD pentru Turianu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.