Deputatii si senatorii vor dezbate astazi, in sedinta comuna a celor doua camere parlamentare, proiectul de hotarare privind constituirea Comisiei speciale a Camerei Deputatilor si Senatului privind Codul electoral.
Aceasta comisie va putea sa lucreze chiar de "maine si speram ca, pana in toamna, sa avem un proiect de Cod electoral pe care sa-l supunem dezbaterii publice si apoi adoptarii in parlament", a declarat ieri presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, la finalul sedintei Birourilor permanente reunite. Potrivit lui Bogdan Olteanu, Codul electoral va avea ca obiectiv unificarea legislatiei electorale si stabilirea sistemului electoral.

"Unificarea legislatiei in materie electorala inseamna organizarea si desfasurarea alegerilor locale, parlamentare si cele prezidentiale, finantarea campaniei electorale. Toate acestea se vor regasi intr-o lege unica. De asemenea, va urma o discutie mai intai pe principii, apoi pe text, cu privire la sistemul electoral, daca va exista un vot uninominal, daca se va continua cu votul de lista. Aici decizia trebuie mai intai luata in principiu", a spus presedintele Camerei Deputatilor.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.