Gheorghe Fulga senior, tatal directorului Serviciului de Informatii Externe (SIE), Gheorghe Fulga, a fost snopit in bataie de indivizi mascati. Acestia i-au spart usa, au intrat peste el in casa, l-au lovit, apoi l-au legat de maini si au inceput sa cotrobaie prin locuinta. Atacul a avut loc in noaptea de duminica spre luni. Tatal directorului SIE are 75 de ani si locuieste intr-o casa din satul Sulta, din comuna Agas, judetul Bacau. El s-a retras in comuna natala dupa 1982, anul in care s-a pensionat cu grad de general, fiind, pret de multi ani, seful Serviciului Paza si Ordine din Inspectoratul Judetean de Politie Brasov. Totul a decurs normal pentru sotii Fulga pana duminica. Gheorghe Fulga a ramas singur acasa dupa-amiaza, dupa ce sotia sa a plecat la Bucuresti. Seara, el s-a culcat, iar pe la miezul noptii a auzit zgomote in curte. "Am auzit cum au spart usa si au navalit in casa. M-au lovit si m-au legat de maini. Apoi au inceput sa cotrobaie prin casa. Mi-au cerut banii, dar le-am spus ca nu stiu unde i-a pus sotia mea. Nu imi mai amintesc daca m-am dezlegat eu, s-a rupt sfoara, sau m-au dezlegat ei, dar m-am trezit cu mainile libere si am iesit in curte", ne-a declarat Gheorghe Fulga dupa ce a fost internat la Spitalul din Comanesti. Cel care a auzit strigatele de ajutor ale lui Gheorghe Fulga a fost un nepot, care locuieste intr-o casa de vizavi. "L-am auzit in spate strigand dupa ajutor. Am sarit gardul ca sa ajung mai repede, nu am mai ocolit prin strada. L-am gasit in spate pe prispa, cu capul in maini. Era plin de sange si mi-a spus ca l-au atacat doi barbati voinici. L-am dus in casa, am chemat Salvarea si am anuntat politia", a povestit Valentin Fulga, nepotul victimei.

O echipa importanta de politisti si procurori incearca sa afle cine sunt atacatorii. Ei aduna probe pentru a se convinge daca motivul atacului a fost jaful sau altceva. Medicii care l-au consultat si internat pe tatal directorului SIE spun ca pacientul este in afara oricarui pericol, dar ca ii vor mai face si alte investigatii pentru a fi siguri ca nu are leziuni interne. "Bolnavul are o fractura de piramida nazala, buzele sunt rupte, are rani superficiale si la gat si la ureche, precum si urme de legaturi la brate, deasupra pumnului", ne-a declarat medicul Constantin Marza, de la Spitalul din Comanesti.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.