Partidul Social Democrat va initia demersurile necesare pentru constituirea unei comisii parlamentare care sa ceara anchetarea si urmarirea penala a ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a anuntat ieri, intr-o conferinta de presa, presedintele formatiunii, Mircea Geoana.

El a afirmat, totodata, ca PSD va depune, in perioada urmatoare, la Parlament o motiune de cenzura care sa sanctioneze "situatia dramatica si dezastruoasa" din domeniul sanatatii. Social-democratii doresc anchetarea penala a ministrului pentru "infractiunea" de a comunica date eronate Parlamentului prin care sustine "ca situatia din sanatate este roz", a spus Geoana.

El a aratat ca aceasta sanctiune este prevazuta de legea 115 /1999. "Ii reprosam ministrului Nicolaescu faptul ca a politizat in mod excesiv problema sistemului de sanatate, ca a prezentat cu rea credinta date inexacte Parlamentului cu privire la activitatea ministerului, inclusiv in asumarea raspunderii in fata Camerelor reunite", a explicat Mircea Geoana.

Liderul social-democrat a reiterat ca situatia din spitale este dramatica, bugetele sunt blocate, iar cozile la medicamente sunt interminabile. "Si ministrul Nicolaescu vine si ne spune la Parlament ca situatia este roz si singura de vina este fosta guvernare. A venit clipa sa plateasca politic si penal pentru declaratiile pe care le face, pentru ca a veni in fata Parlamentului si spune neadevaruri reprezinta o fapta penala", a conchis Geoana.

"Hartuielile politice comunicate comisarului Rehn"

Social-democratii ii vor comunica, ieri, comisarului european pentru extindere europeana, Olli Rehn, ca reprezentantii sai, din intreaga tara, sunt supusi abuzurilor si hartuirii politice de catre actuala putere, a anuntat ieri presedintele PSD, Mircea Geoana.
Biroul Permanent National al Partidului Social Democrat l-a mandatat pentru apropiata discutie cu comisarul Rehn pe liderul grupului euro-observatorilor social-democrati, Adrian Severin.

Presedintele social-democrat a explicat ca procesul de hartuire politica a alesilor din teritoriu a luat proportii, in aceste zile, la Bistrita Nasaud, unde reprezentanti liberali si democrati au initiat demersurile pentru provocarea de alegeri anticipate la Consiliul Judetean, in vederea inlaturarii presedintelui institutiei, Gheorghe Marinescu. "Daca aceasta prigoana va continua, PSD va boicota dezbaterile din Parlament cu privire la Legea privind reforma administratiei publice locale. Am avut discutii bune pe aceasta tema, dar santajarea alesilor nostri demonstreaza ca exista diferente intre discutiile de la centru si ceea ce se intampla in teritoriu", a spus Mircea Geoana.

In conditiile in care situatia de la Bistrita Nasaud si din alte parti ale tarii nu se va normaliza, presedintele PSD a anuntat ca partidul pe care il reprezinta va considera ca este vorba despre "rea-credinta" si nu se simte legat, in aceste conditii, de Legea privind reforma din administratie. In consecinta, social-democratii vor absenta de la aceste dezbateri.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.