Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a luat teritoriul la „picior“. La Pucioasa a avut parte de o primire à la Ceausescu si Nastase.

Noul presedinte al Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a anuntat la preluarea mandatului ca va merge sistematic in teritoriu pentru a vedea cum se aplica legislatia adoptata si sa afle "ce mai trebuie sa stea in atentia Parlamentului".

In weekend, Olteanu a fost in judetul Dimbovita, unde, printre altele, a fost invitat sa inaugureze reteaua de calculatoare a Scolii generale nr. 4 "Elena Donici Cantacuzino" din orasul Pucioasa.

Aici, surpriza mare. Totul "mirosea" nou. Aleile curtii luceau de curatenie, vopseaua alba de pe trunchiurile copacilor inca nu se zvintase, iar pe o peluza, la un fel de "masa a tacerii" din butuci de lemn, opt elevi, sub indrumarea unei profesoare, se aflau in plina activitate de studiu. Un fel de "fa-te Mircea ca lucrezi!", pentru ca imediat ce "delegatia de la Bucuresti" a intrat in cladirea scolii, automat cei opt elevi si-au ridicat pixurile de pe caiete si au inceput sa-si trimita reciproc avioane din foi de caiet. Cind vreunul dintre ziaristi iesea din cladire, ca la comanda cei opt isi infundau nasurile si pixurile in caiete si studiau.

Spectacol artistic de protocol

Desi la momentul vizitei orele de curs erau in plina desfasurare, in sala de sport a scolii, notabilitatile locale, adica organizatorii evenimentului, si presedintele Camerei au fost invitate la un program artistic sustinut de elevi. Au lipsit cintecele tematice si poeziile patriotice. O profesoara mai vorbareata ne-a explicat, dar intre patru ochi, ca ne aflam in "scoala de protocol" a orasului si ca " tot asa a fost si cind a venit la noi dna ministru Ecaterina Andronescu, si parca si Adrian Nastase a trecut pe la noi".

A existat o singura diferenta fata de alte "protocoale": Olteanu i-a lasat in afara incintei pe SPP-isti, iar circulatia in zona nu a fost blocata.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.