Noul presedinte al Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a anuntat la preluarea mandatului ca va merge sistematic in teritoriu pentru a vedea cum se aplica legislatia adoptata si sa afle "ce mai trebuie sa stea in atentia Parlamentului".

In weekend, Olteanu a fost in judetul Dimbovita, unde, printre altele, a fost invitat sa inaugureze reteaua de calculatoare a Scolii generale nr. 4 "Elena Donici Cantacuzino" din orasul Pucioasa.

Aici, surpriza mare. Totul "mirosea" nou. Aleile curtii luceau de curatenie, vopseaua alba de pe trunchiurile copacilor inca nu se zvintase, iar pe o peluza, la un fel de "masa a tacerii" din butuci de lemn, opt elevi, sub indrumarea unei profesoare, se aflau in plina activitate de studiu. Un fel de "fa-te Mircea ca lucrezi!", pentru ca imediat ce "delegatia de la Bucuresti" a intrat in cladirea scolii, automat cei opt elevi si-au ridicat pixurile de pe caiete si au inceput sa-si trimita reciproc avioane din foi de caiet. Cind vreunul dintre ziaristi iesea din cladire, ca la comanda cei opt isi infundau nasurile si pixurile in caiete si studiau.

Citeste si:

Spectacol artistic de protocol

Desi la momentul vizitei orele de curs erau in plina desfasurare, in sala de sport a scolii, notabilitatile locale, adica organizatorii evenimentului, si presedintele Camerei au fost invitate la un program artistic sustinut de elevi. Au lipsit cintecele tematice si poeziile patriotice. O profesoara mai vorbareata ne-a explicat, dar intre patru ochi, ca ne aflam in "scoala de protocol" a orasului si ca " tot asa a fost si cind a venit la noi dna ministru Ecaterina Andronescu, si parca si Adrian Nastase a trecut pe la noi".

A existat o singura diferenta fata de alte "protocoale": Olteanu i-a lasat in afara incintei pe SPP-isti, iar circulatia in zona nu a fost blocata.