Traian Basescu se pare ca si-a facut un obicei sa-i atace pe liberali, de la inaltimea avionului prezidential.

Seful statului a recidivat la intoarcerea de la Roma, dupa ce cu cateva zile inainte facuse acelasi lucru tot in avion, la intoarcerea din China.

Potrivit unor martori care au asistat la discutie, Basescu s-a dezlantuit fara mila la adresa PNL. "Voi distruge PNL, acest partid de securisti, hoti si lichele", ar fi spus vineri presedintele Romaniei. Basescu a mai spus in avion ca are o strategie prin care va duce PNL la un procent de 5 la suta in sondaje.

"Daca liberalii nu se potolesc, voi iesi si voi spune public cine si cat a furat", s-a dezlantuit el. Basescu a confirmat de altfel si informatia care aparuse deja despre retragerea PD de la guvernare dupa raportul de tara. Basescu a pomenit si cazul loteriei ca fiind un exemplu din care ar reiesi interesele liderilor PNL. Se pare ca si refuzul liberalilor de a-l recunoaste pe Corneliu Turianu in fruntea CNSAS l-a infuriat pe presedinte.

Potrivit surselor amintite, Basescu a afirmat in avion ca Ticu Dumitrescu, propunerea PNL pentru sefia Colegiului CNSAS, ar fi controlat de generalul Corondan, tatal vedetei Gianina Corondan, care ar intentiona sa afle secrete din dosare pentru a le vinde rusilor. Mai mult, Basescu le-a gasit si liderilor PNL nod in papura: premierul Calin Popescu Tariceanu ar fi fiul unui turnator, iar Bogdan Olteanu, presedintele Camerei Deputatilor, ar fi nepotul unei turnatoare.

Dupa spusele surselor noastre, Basescu ar fi aruncat aceste acuze special pentru a fi preluate de jurnalisti si a ajunge in presa, asa cum s-a intamplat si cu declaratiile facute pe drumul de intoarcere din China.

PSD se viseaza la guvernare

Pe fondul ruperii iminente a Coalitiei si a Aliantei, in PSD s-a discutat neoficial la intalnirea de la sfarsitul saptamanii de la Cluj despre posibilitatea partidului de a se alia cu PD sau cu PNL pentru a intra la guvernare sau a sprijini un guvern minoritar. Potrivit unor surse din PSD, in timp ce Mircea Geoana este mai inclinat spre a se alatura liberalilor, grupul ardelenilor ar prefera o colaborare cu PD.

Acum doua saptamani, la aniversarea lui Teodor Melescanu, Mircea Geoana i-a promis premierului Tariceanu ca PSD va sustine PNL in caz de rupere a Aliantei.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.