Patru membri ai CNSAS au cerut reluarea votului pentru functia de presedinte. Protestele s-au intetit

Constantin Ticu Dumitrescu, Mircea Dinescu, Claudiu Secasiu si Ladislau Csendes au cerut noi alegeri, invocind presiunea sub care a votat colegul lor Dan Lazea, nominalizat de PD in Colegiu si ales vicepresedinte. "Votul sau a fost afectat de viciu de consimtamint", a declarat Claudiu Secasiu, propus de PNL in Colegiu.

Potrivit celor patru semnatari, votul lui Lazea, oferit lui Corneliu Turianu, nu a fost liber exprimat, dovada fiind starea sa extrem de agitata la acea sedinta si gestul sau inexplicabil de dupa, cind a demisionat.

"Am vazut ca se reia in presa un caz al unui procuror care s-a sinucis. Sper ca acest tinar, Lazea, e in putere. Nu raspunde la telefon, nici el, nici familia sa. A disparut brusc, dind cu piciorul inexplicabil la o cariera fulminanta", a spus Mircea Dinescu. Presiunile ar fi venit, in opinia unor participanti la protest, atit din partea PD, cit si a serviciilor de informatii.

Concedii in bloc

In timp ce membrii Colegiului, cu exceptia lui Dan Lazea, s-au intrunit in prima sedinta, stabilind ca primele verificari de dosare sa-i vizeze chiar pe ei, citeva zeci de angajati protestau in fata institutiei. Potrivit acestora, Laurentiu Tanase, numit de PSD in Colegiu, ar fi chemat doi jandarmi si i-ar fi somat sa nu mai protesteze in timpul orelor de serviciu.

Protestatarii sustin insa ca si-au depus cereri pentru concediu de odihna. "Cind cei trei membri numiti de PSD au lipsit de la sedintele Colegiului doi ani, nimeni nu s-a autosesizat", a spus Germina Nagit, sefa Directiei de Investigatii din CNSAS, alaturi de care au participat la protest toti cei 47 de subordonati ai sai.

A doua zi de proteste

Celor citeva zeci de angajati ai CNSAS, care nu-l doresc la conducerea institutiei pe Corneliu Turianu, li s-au adaugat ieri reprezentanti ai Asociatiei "Pro Democratia", ai grupului "Militia Spirituala", revolutionari si fosti detinuti politici. Iulius Filip a venit la Bucuresti impreuna cu citiva colegi. Ecaterina Nicolaescu, 74 de ani, fosta detinuta politic, il considera pe Ticu Dumitrescu ultima speranta pentru deconspirarea Securitatii. Numele lui Basescu a fost cel mai vehiculat, in lozinci de genul "Basescu pentru noi este Iliescu doi".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.