Presedintele Asociatiei "21 Decembrie", Doru Maries, i-a dat ieri "un semnal" lui Mircea Geoana ca daca nu-l exclude pe Ion Iliescu din partid, asociatia va face legatura cu soacra presedintelui PSD, dar si cu anumite fapte de la Revolutie ale tatalui acestuia.

"Nu tii cont de solicitarea noastra, o sa avem de-a face si cu soacra, si cu tata", a declarat Maries. El a precizat ca este vorba de certificatul de revolutionar al soacrei lui Geoana, dar nu a vrut sa ofere amanunte despre faptele tatalui lui Mircea Geoana.

El a anuntat ca va exista o conferinta de presa a Asociatiei "21 Decembrie" in care aceste lucruri vor fi aduse la cunostinta publicului.

Iliescu, victima a lustratiei

Ion Iliescu e suparat pe colegii sai din PSD care sustin legea lustratiei. Serban Nicolae, Doru Ioan Taracila si Cristian Diaconescu au sprijinit astfel excluderea lui Ion Iliescu din viata publica. Iliescu nu este de altfel singurul care ar fi vizat.

Fostul presedinte si-a exprimat nemultumirea in mai multe randuri in sedintele conducerii PSD pentru faptul ca anumiti parlamentari ai partidului se declara deschis pentru lustratie. Cel vizat de critica lui Iliescu este in primul rand senatorul Cristian Diaconescu.

Speranta celor care sunt vizati este aceea ca o asemenea lege ar lovi in toate partidele, asa incat exista cele mai mari sanse ca legea sa cada la vot atat in plenul Senatului, cat si in cel al Camerei Deputatilor care este Camera decizionala.

Fratele lui Vadim acuza alesii de furtul a doua cartele de vot

Deputatul PRM Ion Manzana a explodat ieri, catre colegii parlamentari de la putere: "Nu va e rusine ma, nesimtitilor?" Chiar daca si-a cerut ulterior scuze de la tribuna, acest fapt nu a linistit atmosfera agitata de votul pentru Fundatia Gojdu.

Intr-un spirit de lupta similar, un alt deputatul PRM, Marcu Tudor, a acuzat ca de la partidul lui s-au furat doua cartele electronice. Deputatul a reclamat ca in timp ce in bancile Coalitiei erau mai multe voturi decat persoane, la PRM sunt mai multe persoane decat voturi.

"Dvs. acceptati furtul pe fata al Aliantei. Patronati impreuna un furt pe fata", l-a acuzat deputatul, pe Lucian Bolcas, care prezida sedinta. Intr-adevar, mai multe voturi ale alesilor Puterii, printre care si cel al Monei Musca, s-au dovedit a fi acordate in absenta deputatilor.

In cele din urma, ordonanta guvernului a cazut la limita, la diferenta de un vot. Este pentru prima data cand un acord semnat de guvern cade la votul Parlamentului, ceea ce este o bila neagra pentru premierul Tariceanu.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.