Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie l-au acuzat oficial ieri pe Ionel Mantog, secretar de stat pe probleme de minerit in Ministerul Economiei si Comertului (MEC), de acte de coruptie.

Ionel Mantog, presedinte al Partidului Democrat, filiala Gorj, si secretar de stat in Ministerul Economiei, a luat act ieri de invinuirile pe care i le-au adus procurorii anticoruptie. El este acuzat ca a folosit, direct sau indirect, informatii care nu sint destinate publicitatii, in scopul obtinerii atit pentru el, cit si pentru alte persoane a unor sume de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite. Infractiunile pentru care este cercetat Mantog, prevazute de Legea privind fapte de coruptie, sint pedepsite cu inchisoare de la unu la cinci ani.

Afaceri imobiliare, informatii privilegiate

Potrivit unor surse judiciare, in aceeasi cauza, alaturi de Mantog, mai sint cercetati alti patru functionari din MEC. Acestia sint acuzati ca ar fi cumparat, la preturi derizorii, locuintele persoanelor care urmau sa fie stramutate din cauza lucrarilor miniere care trebuiau sa se efectueze prin programul de investitii al fostei Companii Nationale a Lignitului Oltenia. In schimbul gospodariilor, unitatile miniere ar fi construit pentru noii proprietari vile de lux in cartierul "Primaverii", de la marginea orasului Tirgu-Jiu.

Dosar facut de DIP

Ionel Mantog ne-a declarat ca ieri le-a explicat procurorilor anticoruptie ca informatiile de care ar fi beneficiat nu erau confidentiale si le-a cerut sa clarifice aceste probleme cu MEC. "In zonele in care se fac stramutari nu pot fi informatii clasificate, pentru ca nu se dau autorizatii de constructie", ne-a declarat Mantog. El sustine ca dosarul a fost facut inca din 2002, de Corpul de Control al Ministerului Economiei condus atunci de Dan Ioan Popescu, iar ulterior s-a plimbat intre Politie, Parchet si DNA. Presa locala a relatat ca imobilul lui Mantog a fost evaluat, in 2002, la peste doua miliarde de lei vechi, fiind trecut pe numele sotiei sale, Ecaterina Luminita Mantog, judecator la Tribunalul Gorj.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.