Liderii de la centru ai PSD sunt prezenti astazi la Iasi pentru a linisti filialele si pe nemultumitii care cer congres extraordinar.
Strategia de calmare a agitatorilor este simpla: cine doreste congres extraordinar trebuie sa accepte ca alegerile sa aiba loc inclusiv la nivel judetean. In acest mod niciun lider de organizatie nu va mai dori congres pentru ca si-ar pune in pericol propria functie. Mitrea si Hrebenciuc au numit aceasta solutie drept congres "de jos in sus", adica plecand de la baza partidului si punand in discutie absolut toate functiile. Aceasta terapie de soc va fi aplicata in toata tara cu un rezultat previzibil: si ultimii guralivi din teritoriu vor fuma pipa pacii si vor amuti de teama sa nu-si piarda functiile. In Moldova, cel care care a cerut congres extraordinar este Gavrila Marza, seful organizatiei Suceava, cu sprijin din partea mai multor filiale. Conducerea PSD isi incepe de aceea tratamentul la domiciliu al partidului in aceasta regiune, pentru a potoli din start zona cea mai agitata.

Geoana, Mitrea si Hrebenciuc se intalnesc azi mai intai in grup cu toate filialele moldovene, iar apoi in parte cu conducerea de partid a fiecarui judet. La sfarsitul saptamanii aceeasi echipa va descinde la Cluj, unde insa lucrurile sunt mult mai clare cata vreme Geoana se bazeaza pe organizatiile ardelene. In acelasi timp, el isi pregateste un guvern din umbra, preluand departamentele lui Nastase si completandu-le cu oamenii sai de incredere.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.